Sıcaklık Batı'da artacak

Hava sıcaklığı, Doğu Anadolu'nun doğusunda 2 ila 4 derece azalacak, batı bölgelerde 2 ila 6 derece artacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Hava sıcaklığı, Doğu Anadolu'nun doğusunda 2 ila 4 derece azalacak, batı bölgelerde 2 ila 6 derece artacak. Yağışlar Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimler ile Karadeniz kıyıları ile Şırnak ve Iğdır çevrelerinde etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinde görülecek yağışların, Karadeniz kıyıları ile Şırnak ve Iğdır çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının Doğu Anadolu'nun doğusunda 2 ila 4 derece azalacağı, batı bölgelerde 2 ila 6 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar ise Kuzey ve iç kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette esecek.

Meteoroloji, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte zirai faaliyetlerin olduğu bölgelerde zirai don tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi.

Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege ve İç Anadolu'da sis beklendiğine işaret eden Meteoroloji, oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini duyurdu.

Bazı illerde hava durumu

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık sabah saatlerinde yer yer hafif sisli. (11)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde hafif sisli. (8)

İZMİR: Az bulutlu ve açık. (20)

ADANA: Az bulutlu ve açık. (21)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (19)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu. (10)

ERZURUM: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı. (1)

VAN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (4)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu. (14)

Bölgelerde hava durumu

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Ordu çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.