Sıcaklık düşüyor, yağış geliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA – Hava sıcaklığının Güney Ege ve Batı Akdeniz'de 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. Bu arada, yurdun büyük bölümünde yağış bekleniyor. 
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, İç Ege, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Kayseri, Niğde, Adana, Osmaniye, K.Maraş ve Hatay çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İstanbul'un Çatalca ilçesi, Kırklareli'nin Demirköy ve Vize, Tekirdağ'ın Saray ilçesi, Çanakkale ve Balıkesir'in kuzey ilçeleri ile Antalya çevrelerinde şiddetli (76-100 mm), İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli (20-50mm) olması bekleniyor. 
 
Hava sıcaklığının Güney Ege ve Batı Akdeniz'de 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. 
Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), güneydoğu bölgeler ile zamanla iç kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor. 
 
[PAGE]
 
Bazı illerde hava durumu
 
Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak: 
 
İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların lokal olarak kuvvetli (20-50 mm) , Çatalca çevrelerinde şiddetli (76-100 mm) olması bekleniyor. (21) 
 
ANKARA: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (22) 
 
İZMİR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu (22) 
 
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (31) 
 
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların şiddetli ve yer yer aşırı olması bekleniyor. (21) 
 
SAMSUN: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu (23) 
 
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak sağanak yağışlı (15) 
 
VAN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak sağanak yağışlı (14) 
 
DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (24) 
 
 
[PAGE]
 
Bölgelerde hava durumu
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak: 
 
MARMARA: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İstanbul'un Çatalca ilçesi, Kırklareli'nin Demirköy ve Vize, Tekirdağ'ın Saray ilçesi ile Çanakkale ve Balıkesir'in kuzey ilçelerinde şiddetli (76-100 mm), İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli (20-50mm) olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. 
 
EGE: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor 
 
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur) ile zamanla Adana, Osmaniye, K.Maraş ve Hatay çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya çevrelerinde şiddetli (76-100 mm.) ve yer yer aşırı (100 mm. üzeri) olması bekleniyor. 
 
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Niğde ve Kayseri çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
 
BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Zonguldak ile zamanla Bolu, Bartın, Düzce, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. 
 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve batısı ile Erzurum ve Ağrı çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
 
 
Bu konularda ilginizi çekebilir