Sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde

Sıcaklıklar, kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, iç ve batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sıcaklıkların, Kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalması, iç ve batı kesimlerde 1 ila 3 derece artması bekleniyor. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmezken, Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'nın kuzey kesimleri, Adana, Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatı kesimleri, Kuzey Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava durumu

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'nın kuzey ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın; güneybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçecek. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, doğusunun parçalı ve yer yer çok bulutlu, Adana ve Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz'in kıyı kesimlerinde güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, yer yer çok bulutlu, kıyı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu ve Samsun çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı çok bulutlu ve öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, batı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçecek

Bazı illerde hava durumu

ANKARA: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimleri yer yer parçalı bulutlu (33)

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuzey ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (33)

İZMİR: Az bulutlu ve açık (36)

ADANA: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (35)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık (35)

SAMSUN: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (30)

ERZURUM: Az bulutlu, zamanla parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (28)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (40) (ANKA)