Sıcaklık Trakya ve Doğu'da artacak

Hava sıcaklığı Trakya ve doğu bölgelerde artacak iç kesimlerde azalacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye'nin kuzey ve doğu bölgelerinde aralıklarla yağmur ve sağanak yağış olması öngörülürken, sıcaklık Trakya ve doğu bölgelerde artacak iç kesimlerde azalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey ve doğu bölgelerinde aralıklarla yağmur ve sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, Trakya kesimi ile doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, doğu bölgelerde kuvvetli (30-40 km/saat) olarak esecek.

Soba zehirlenmelerine dikkat!

Rüzgarın; İç ve doğu bölgelerimizde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, doğalgaz ve soba kaynaklı zehirlenmeler vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir. Doğu Anadolu'nun güney ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde toz taşınımı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde daralma vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahminlere göre bölgelerde hava şöyle olacak:

MARMARA: Çok bulutlu, Çanakkale ve Balıkesir ile öğle saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova ve Bilecik çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; bölgenin güneybatısında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-40 km/saat) olarak esecek. Sabah saatlerinde Balıkesir çevrelerinde sis görülecek.

EGE: Parçalı çok bulutlu, zamanla İzmir ve Manisa çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde Muğla çevrelerinde sis olacak.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Yozgat ve Sivas çevreleri yağmurlu geçecek. Rüzgar; zamanla bölgenin kuzeydoğusunda güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-40 km/saat) olarak esecek. Bölge genelinde meydana gelebilecek soba ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin ile öğle saatlerinden sonra Giresun, Trabzon, Rize, Samsun, Ordu ve Tokat çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in yüksek ve eğimli yerlerinde kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu aralıklı yağmurlu geçecek. Rüzgar; bölgenin kuzey ve doğusunda güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-40 km/saat) olarak esecek. Bölgenin kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekmektedir. Bölgenin kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek soba ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. Bölgenin güney ve doğusunda toz taşınımı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Batman ve Siirt çevreleri aralıklı yağmurlu geçecek. Bölge genelinde toz taşınımı olacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir