Sıcaklıklar 6 derece birden artıyor

Türkiye geneli sıcaklıkların 2 ila 6 derece artması beklenirken bazı bölgelerde şiddetli rüzgar etkili olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye’nin kuzey, iç ve doğu kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Kastamonu, Sinop, Erzincan, Ardahan çevreleri ve Erzurum'un kuzey ilçeleri yağışlı, diğer kesimlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Türkiye genelinde 2 ila 6 derece artacak.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yarın Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli olarak esecek.

Meteoroloji, Karadeniz kıyılarında yağış ve sıcaklık artışı ile birlikte kar erimeleri beklenirken, “Su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” uyarısı yaptı.

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Parçalı çok bulutlu sabah ilk saatlerde hafif kar yağışlı. (2)

İstanbul: Parçalı bulutlu. (9)

İzmir: Parçalı ve az bulutlu.(12)

Adana: Az bulutlu ve açık. (11)

Antalya:  Az bulutlu ve açık.. (14)

Samsun: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu.(8)

Erzurum: Parçalı az bulutlu zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri kar yağışlı. (-14)

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık.(5)

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri yer yer çok bulutlu, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri ve Niğde çevrelerinin yer yer hafif olmak üzere kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerinin çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan, Erzurum'un kuzeyi ve Ardahan çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.