Sıcaklıklar artacak

Bahar mevsimine uygun sağanak yağışlar hafta boyunca devam edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerine çıkarken, yurdun büyük bölümünde yarından itibaren bahar mevsimine uygun sağanak yağış geçişleri görülecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, geçen hafta sonuna kadar kuzey, iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin oldukça altında seyreden hava sıcaklığı, hafta başından itibaren mevsim normallerine ulaştı.

Beklenen artışlarla birlikte hava sıcaklığının özellikle iç bölgelerde, yer yer mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerine çıkması bekleniyor.

Isınmaya bağlı olarak bu gece ve yarın, Afyon, Uşak, Kütahya, Denizli illerini kapsayan İç Ege'de, Isparta, Burdur'u kapsayan Göller Yöresi'nde, Bolu, Karabük, Kastamonu, Erzurum, Kars ile Ardahan çevrelerinde kısa süreli yağışlar dışında hava yurt genelinde güneşli ve sıcak olacak.

Yarından itibaren hafta boyunca yurdun büyük bölümünde bahar mevsimine uygun sağanak yağış geçişleri görülecek. Bu yağışlar, hafta sonuna kadar kuzey ve iç bölgelerde aralıklarla devam edecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir