Sıcaklıklar azalacak mı?

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyrederken hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye’nin kuzey kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden itibaren İstanbul'un kuzey ve doğusu, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Kırklareli'nin kıyı kesimleri, Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir ve Bursa'nın kuzey ilçeleri ile gece saatlerinde Batı Karadeniz kıyılarının aralıklı ve hafif yağmurlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Türkiye genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege'de kuvvetlice esecek.

'Trafikte dikkatli olunmalı'

Meteoroloji, sabah ve gece saatlerinde hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesiyle birlikte iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğini bildirirken, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yollarda buzlanma nedeniyle trafikte ve ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

Meteoroloji ayrıca, “Sabah ve gece saatlerinde Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” uyarısı yaptı.

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Az bulutlu ve açık.  (10)

İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuzey ve doğusu aralıklı ve hafif yağmurlu. (12)

İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (12)

Adana: Parçalı ve az bulutlu. (20)

Antalya: Az bulutlu ve açık. (18)

Samsun: Parçalı yer yer çok bulutlu. (13)

Erzurum: Az bulutlu ve açık. (2)

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık. (14)

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren İstanbul'un kuzey ve doğusu, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Kırklareli'nin kıyı kesimleri, Çanakkale'nin doğusu ile Balıkesir ve Bursa'nın kuzey ilçelerinin aralıklı ve hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz'in parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde kıyılarının hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, bölgenin batısının yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.