Sıcaklıklar mevsim normallerinde

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Hava sıcaklığında, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
Hava sıcaklığında, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. 
Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege ile zamanla Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. 

Bazı illerde hava durumu
Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak: 
İSTANBUL: Az bulutlu ve açık 32 
ANKARA: Az bulutlu ve açık 32 
İZMİR: Az bulutlu ve açık 35 
ADANA: Parçalı az bulutlu 35 
ANTALYA: Az bulutlu ve açık 34 
SAMSUN: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 30 
VAN: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 28 
ERZURUM: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28 
DİYARBAKIR: Açık 39 

Bölgelerde hava durumu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak: 
MARMARA: Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. 
EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. 
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, zamanla Hatay çevrelerinde batı ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. 
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 
BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla Sinop çevrelerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
DOĞU ANADOLU: Bölgenin kuzey ve doğusu parçalı bulutlu, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Açık geçeceği tahmin ediliyor.