Sıcaklıklar mevsim normallerinde

Türkiye'nin genelinde sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmezken sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Akdeniz kıyıları ile Hatay yağmur ve sağanak, Karaman çevreleri ise hafif kar yağışlı geçecek. Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Meteoroloji, yollarda buzlanma nedeniyle trafikte ve ulaşımda oluşabilecek aksaklıklar konusunda uyardı.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, Türkiye genelinde sıcaklık mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgâr ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Buzlanma ve don uyarısı

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yollarda buzlanma nedeniyle trafikte ve ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

Sis uyarısı

Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Az bulutlu. (8)

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu. (12)

İzmir: Az bulutlu. (12)

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra kıyıları sağanak yağışlı. (17)

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı. (17)

Samsun: Az bulutlu. (12)

Erzurum: Az bulutlu. (-2)

Diyarbakır: Parçalı bulutlu. (12)

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi, güneydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile Hatay çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu: Bölgenin kuzeyi az bulutlu, güney kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Karaman çevreleri hafif kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı bulutlu, bölgenin batısı yer yer çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte bölgenin doğu kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.