Sıcaklıklar yeniden artıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre hava sıcaklığı doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacak ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Samsun, Tokat, Ordu, Sivas ve Erzincan çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler ile Tokat çevrelerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre hava sıcaklığıdoğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacak ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz'de zaman zaman kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Lodos etkisini yitirdi

Marmara Denizi'nde lodosun etkisini yitirmesiyle deniz ulaşımı normale döndü.

İki gündür saatteki hızı zaman zaman 60 kilometreye ulaşan lodosun etkisini kaybetmesi üzerine, Süleymanpaşa ve Şarköy sahillerine demirleyen yerli ve yabancı bandıralı 41 şilep ve tanker rotalarına devam etti.

Şilep ve tankerler sabah saatlerinde demir alarak Tekirdağ'dan ayrıldı.Bu arada, 2 gündür denize açılamayan balıkçıların da bugün avlanmaya çıkacağı belirtildi.

Meteorolojiden 5 il için buzlanma ve don uyarısı

Öte yandan Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman için buzlanma ve don uyarısı yapıldı.
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Malatya, Elazığ, Tunceli, Adıyaman ve Bingöl'de hava, yarın sabaha kadar az bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.
Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik öngörülmeyen bölge genelinde rüzgar değişik yönlerden hafif esecek.
Buzlanma ve don nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olması gerekiyor.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve az bulutlu 12

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 15
İzmir: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 18
Bursa: Parçalı ve az bulutlu 17
Adana: Parçalı ve az bulutlu 19
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 19
Samsun: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu 15
Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu 12
Erzurum: Parçalı, kuzeyi çok bulutlu -4
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 13