Şiddetli yağış Antalya'yı vurdu!

Dün gece saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden şiddetli yağış Antalya'yı esir aldı. Caddelerin sular altında kaldığı kentte, merkeze bağlı 5 ilçede ilkokul, ortaokul ve liseler ve Akdeniz Üniversitesi'nde eğitime bir gün ara verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Antalya'da akşam saatlerinden bu yana etkili olan ve gece yarısı şiddetini artıran sağanak yağış hayatı felç etti. Şiddetli yağış nedeniyle kentin büyük bölümünde elektrik kesintisi yaşanırken, son 24 saatte metrekareye 126 kilogram yağış düştü. Merkeze bağlı 5 ilçede ilkokul, ortaokul, liseler ve Akdeniz Üniversitesi'nde ise eğitime bir gün ara verildi.

Özellikle Konyaaltı ilçesinde etkili olan yağış nedeniyle bazı ana arterler su altında kaldı. Bazı yollar ulaşıma kapandı. Antalya İtfaiyesi'ne çok sayıda su baskını ihbarı geldi. Çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Şiddetli yağış nedeniyle kentin büyük bölümüne enerji verilemiyor.

antalya_sel.jpg

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa, yaptığı açıklamada, özellikle Konyaaltı, Liman, Muratpaşa mahalleleri ile Opera Kavşağı ve eski Sanayi Sitesi bölgelerinden yoğun ihbarlar aldıklarını söyledi.  

300'ün üzerinde ihbar alındı

Su birikintileri nedeniyle 300'ün üzerinde aracın mahsur kalma ve evde su baskını ihbarı aldıklarını dile getiren Kısa, yağışın devam etmesiyle ihbarların da arttığı belirtti.  

Yağışın etkili olduğu andan itibaren belediyenin tüm ekiplerinin çalıştığını vurgulayan Kısa, 100'den fazla ekibin görev başında olduğunu kaydetti.  

24 saatte 126 kilogram yağış düştü 

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Erol Aydın da kentte son 24 saatte metrekareye 126 kilogram yağış düştüğünü söyledi. Aydın, sağanağın Antalya merkezde öğle, doğu ilçelerinde ise akşam saatlerine kadar etkisini sürdüreceğini bildirdi.  

Eğitime 1 gün ara verildi

Antalya Valililiği de yaptığı yazılı açıklama ile kentin merkez ilçeleri Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, Aksu ve Döşemealtı'nda ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu. 

Akdeniz Üniversitesi Senatosu kararına göre de üniversiteye bağlı Antalya merkez ve ilçelerindeki fakülteler, meslek yüksekokulları ile yüksekokulların tamamında bugün eğitim öğretim yapılmayacak. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir