Sifaş Sentetik, üretime ara verecek

Üretimini 1 ay süreyle tamamen durduracak şirket, üretilen ürünlerin iç ve dış pazarlarda satılmasının giderek zorlaştığını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sifaş Sentetik İplik Fabrikaları A.Ş, üretimini 13 Ağustos 2010 tarihinde 1 ay süreyle tamamen durduracağını bildirdi.

Sifaş Sentetik'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, halen tekstil sektöründeki etkisi azalmayan global ekonomik krizin, şirketi olumsuz yönde etkilediği, üretilen ürünlerin iç ve dış pazarlarda satılmasının giderek zorlaştığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kademeli olarak üretim makineleri devre dışı bırakılmak suretiyle ekonomik krize karşı direnç gösterme faaliyetlerimiz bugüne kadar sürdürülmüşse de; olumsuz ekonomik koşullar gelecekle ilgili umutlarımızı daha fazla sürdürmemize olanak vermemektedir. Bu nedenle; 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun Ek 2. maddesine göre, 13 Ağustos 2010 - 12 Eylül 2010 tarihleri arasında üretim faaliyetlerimizin tamamen durdurulmasına, bu işlemlerle ilgili yasal prosedürün Genel Müdürlükçe yürütülmesine karar verilmiştir."

Bu konularda ilginizi çekebilir