Siirt'te iki kişi açığa alındı

Cinsel istismar olayıyla ilgili olarak okulun eski müdür vekili ve yardımcısı açığa alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİİRT - Siirt Valisi Necati Şentürk, cinsel istismar olayıyla ilgili olarak okulun eski müdür vekili ve yardımcısının soruşturmanın selameti açısından açığa alındığını söyledi.

Siirt Valisi Necati Şentürk gazetecilere yaptığı açıklamada, bir ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik olarak yapıldığı iddia edilen cinsel istismar olayına ilişkin olarak 2 kamu görevlisinin daha açığa alındığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığınca gönderilen müfettişlerin görevlerine başladığını bildiren Vali Şentürk, şöyle dedi:

"Bakanlık müfettişlerimizin incelemeleri doğrultusunda, istismar iddialarının geçtiği ilköğretim okulunda 2010 yılı başlarına kadar görev yapan, ancak daha sonra başka okullara atanan okul müdür vekili S.B. ile müdür yardımcısı Y.Ö, bu olayda ihmalleri görüldüğü ve denetim görevlerini yerine getirmemeleri nedeniyle soruşturmanın selameti açısından açığa alındı. Ancak kesinlikle hemen şunu ifade edeyim bu kişilerin suçla ilgileri yoktur. Şüpheli durumda değiller. Bunların açığa alınmaları yalnızca ihmalleri olduğunu ve denetim görevlerindeki eksikliktir."

Daha önce şüpheli durumda olan okulun müdür yardımcısı ile emniyet müdürlüğünün bir personelinin de görevden alındığını hatırlatan Şentürk, şuana kadar Siirtteki olayda açığa alınan kamu görevlisi sayısının 4'e çıktığı ifade etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir