Şike soruşturması olimpiyatlar öncesinde bitmeli

TBMM Başkanı Çiçek, futbolda şikeye ilişkin, mahkemelerin yıllarca sürmesi halinde Türkiye'nin temaslarına gölge düşeceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, futboldaki şike iddialarına ilişkin olarak, "Olimpiyatlar öncesi, soruşturmaların sonuçlandırılması lazım" dedi.

TBMM Başkanı Çiçek, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Yönetim Kurulu Başkanı Esat Yılmaer ve beraberindekileri kabulünde yaptığı konuşmada, Fenerbahçeli olduğunu ve bununla da iftihar ettiğini, ancak olimpiyatlar öncesi soruşturmaların sonuçlandırılması gerektiğini söyledi.

Futbolda olup bitenlerin bir an önce gün ışığına çıkartılmasının önemine dikkati çeken TBMM başkanı Çiçek, şöyle dedi:

"Fenerbahçeliyim ve bununla da iftihar ederim. Olup bitenler bir an önce gün ışığına çıkmalı. Ne kadar erken çıkarsa imalı tartışmalar da bir an önce sona erer. Spor kırgınlıklar için değil tam tersi kırgınlıkları ortadan kaldırmak içindir.

Toplum olarak yapmadığımız bir şey var. Hep biz başkalarının yanlışına kafa yorarız, sanki bizim yaptığımız herşey doğruymuş gibi... Bütün kesimlerde tüm kurumlarda başkasının yaptığı yanlışlara kafa yorarız ancak özeleştiri yapmamız lazım. Siyaset kendi özeliştirisini yapsın, spor camiası kendisininkini..." 

Sporun çok önemli bir alan olduğunu ifade eden TBMM Başkanı Çiçek, "Son senelerde üzücü olaylar yaşadık. Şehirler arasında olsun, takımlar arasında, seyirciler arasında olsun. Zannediyorum bizim temel eksikliğimiz şu: 'Türkiye'de biz her konuyu kanunla düzeltmeye çalışıyoruz'. Halbuki her konu kanun işi değil. Bunun için demokrasinin kültür altyapısını güçlendirmemiz gerekir. Burada herkese görev düşüyor ama burada yöneticilere daha da çok görev düşüyor" diye konuştu.

Olimpiyatlara giderken soruşturmaların bitmesi ve kararların çıkmasının gerektiğini belirten Çiçek, mahkemelerin yıllarca sürmesi halinde Türkiye'nin temaslarına gölge düşeceğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir