Şike ve teşvik cezalarına indirim

Meclis'te grubu bulunan partiler, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifini TBMM Başkanlığ'ına sundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM'de grubu bulunan partiler, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda değişiklik yapılması konusunda anlaştı.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, MHP Grup Baykanvekili Mehmet Şandır ve BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan tarafından TBMM Başkanlığına sunulan teklif, sporda şike ve teşvik cezalarının indirilmesini öngörüyor.

''Şike ve teşvik'' primi maddesinde yapılan değişiklikle, belirli bir spor müsabakasının sonucunu etkilemek amacıyla bir başkasına kazanç veya sair menfaat temin eden kişiye 5 yıldan 12 yıla kadar hapis yerine, ''bir yıldan 3 yıla'' kadar şeklinde değiştiriliyor. Teklifle, spor alanlarına yasak madde sokulması ve müsabaka düzeninin bozulmasına ilişkin cezalar da indiriliyor. Buna göre, mevcut yasada ''esasen bulundurulması suç oluşturmamakla beraber yasak kapsamına giren alet veya maddeleri spor alanlarına sokan kişiye üç aydan bir yıla'' kadar öngörülen hapis cezası, ''bir yıla kadar hapis'' olarak değiştiriliyor. Bu Kanun kapsamına giren suçlardan dolayı yargılama yapmaya Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun ihtisas mahkemesi olarak görevlendireceği asliye veya ağır ceza mahkemeleri değil, sulh ve asliye mahkemesi yetkili olacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir