Sikorsky ile 3,5 milyar dolarlık anlaşma

109 black hawk helikopteri üretimi için ABD’li Sikorsky ile sözleşme imzalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA (DÜNYA) - Genel Maksat Helikopteri Projesi’nde 1,5 yıldan uzun zamandır devam eden görüşmeler tamamlandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3,5 milyar dolar tutarında 109 black hawk helikopteri üretimi için ABD’li Sikorsky ile sözleşme imzalandığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Barış Kartalı" projesi kapsamında havadan ihbar ve kontrol uçağının, 3. Ana Jet Üssü'nde düzenlenen Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine giriş töreninde konuştu.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Gül, uçakların Türk havacılık ve savunmasında önemli bir aşama olduğunu kaydetti.

'Cenge hazır olacaksınız, sulh istiyorsanız' 

"Uçaklar gücümüze güç katacak diyen Cumhurbaşkanı Gül, 24 saat elde edilecek veriler ile sınır kontrollerinin artacağını belirtti.  Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasını "Herzaman söylediğimiz bir söz var, 'Cenge hazır olacaksınız, sulh istiyorsanız' " sözleriyle tamamladı.

 "TSK'nın gören gözü olacak" 

Törende konuşan Başbakan Erdoğan ise, "Barış Kartalı'ndaki 4 uçaklık filo TSK'nın gören gözü olacak" dedi. Erdoğan şöyle devam etti:

"Barış Kartalı uçakları TSK'nın gören gözü olacak. Her türlü tehdite karşı erken uyarı görevini yerine getirecektir. Üretiminde Türk savunma sanayiinin etkin rol almış olmasından onur duyuyorum. Ülkemizin önde gelen savunma sanayii kuruluşları önemli görevler üstlendiler. HAVELSAN, TUSAŞ, MİKES, ASELSAN, THY firmalarımız önemli görevler yaptılar. Karmaşık sistemler içeren bu projenin toplam bedelinin yarısı ülkemize geri kazandırılmıştır"

 

Bu konularda ilginizi çekebilir