Silahlı İHA vurdu: 8 terörist etkisiz hale getirildi

Hakkari Çukurca'da devam eden operasyonda, 5'i silahlı İHA Bayraktarla, 2'si hava harekatında ve biri de keskin nişancı atışı ile olmak üzere 8 terörist etkisiz hale getirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Genelkurmay Başkanlığı, Çukurca'da devam eden Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Bahri Uçuş operasyonuna ilişkin bilgileri paylaştı.

Açıklamada, 6 Ekim'de Üzümcü Jandarma Karakoluna bir, 7 Ekim'de başka bir jandarma karakoluna bir terörist olmak üzere 2 teröristin teslim olduğu belirtildi. Yine 6 Ekim'de Çukurca Çilekli Tepe'den gece sızarak Gerdi Tepe'ye operasyon düzenleyen Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı ekipleri teröristlere ait bir doçka silahı ele geçirdi.

Kovan Tepesi bölgesinde dün saat 01.15'te çıkan çatışmada kaçmaya çalışan 5 terörist, silahlı İHA Bayraktar'la yapılan atış sonucu etkisiz hale getirildi.

Operasyonlarda Çukurca Uzundere Gerki Tepe'de teröristlere ait 1 doçka, 1 RPG-7, 1 Ak-47, 167 doçka mühimmatı, 6 anti tank roket mühimmatı, 12 sevk fişeği, 10 el bombası, 138 Kaleşnikof mermisi, 8 AK-47 şarjörü, 2 gündüz görüş dürbünü, 1 gece görüş dürbünü ve çok sayıda giyim malzemeleri ele geçirildi.

Açıklamada, Zengil Tepe'ye yönelik hava harekatında 2, Accuracy nişancısı atışı ile bir olmak üzere toplam 3 teröristin daha etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Çukurca Çilekli Tepe'de önceki gün ve dün çıkan çatışmalarda etkisiz hale getirilen ancak kayda girmeyen 5 teröriste ait cesetlerin dün 1’nci Komando Tugay Komutanlığı unsurlarınca arazide bulunduğu ifade edildi.

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Bahri Uçuş operasyonunda, bugüne kadar 21 terörist, 30 Ağustos 2016’dan bu yana Çukurca’da toplam 254, Hakkari genelinde de toplam 374 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir