Silikon Vadisi'ne Türk şirketi

Antalya Teknokent'te bulunan 35 yazılım firmasının bir araya gelerek kurduğu şirket, bilişim sektörünün kalbi Silikon Vadisi'nde ofis açıp, büyük yazılım ihalelerine girecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Yazılım sektöründe iddialı olan Antalya Teknokenti, bilişim sektörünün kalbinin attığı ABD'nin San Francisco kentindeki Silikon Vadisi'ne Aralık ayında ofis açmayı planlıyor.

Teknokent'te faaliyet gösteren 35 yazılım şirketinin bir araya gelerek oluşturduğu "Astec" isimli şirket, bilişim sektöründe dünya pazarına açılmak için kuruldu. Astec Şirketi vasıtasıyla uluslararası büyük yazılım ihalelerine girmeyi planlayan Teknokent, bu yolla bilişim sektöründe söz sahibi olmayı hedefliyor.

Antalya Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Cihangir İleri AA muhabirine yaptığı açıklamada, Teknokent'te yazılım sektöründe çalışan 35 firma olduğunu belirterek, "Bunları bir çatı altında toplayıp yurt dışındaki ihalelere girebilmemiz için Astec isimli çatı şirketi kurduk. Dünya bilişim sektörünün merkezi olan Silikon Vadisi'ne Aralık ayında açacağımız ofisimiz ile yurt dışındaki yazılım ihalelerine bünyemizdeki firmaların girmesini sağlayacağız. Ofisin açılmasıyla birlikte Silikon Vadisi'ne giren ilk Türk üniversitesi de Antalya Teknokenti'nin sahibi Akdeniz Üniversitesi olacak" diye konuştu.

Astec Şirketi'nin hissedarı Bayram Bayazıt AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Astec, Türkiye'yi önümüzdeki yüzyıla taşıyacak fikirlerden bir tanesi. Türkiye'yi Silikon Vadisi'nde temsil edecek bir şirket. Bu ülkeyi seviyoruz her şeyimiz bu ülke için" dedi.

ABD'li şirketler de talip

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Türkiye'nin dünyada önemli bir sektör haline gelen olan bilişim sektöründen hak ettiği payı alması gerektiğini söyledi.

"Astec" isimli şirketin yapılan genel kurulunda ABD'den iki şirketin ortaklığının görüşüldüğünü ve yönetime bu konuda yetki verildiğini bildiren Kurtcephe, şirketin 2012 yılı hedefinin 100 milyon dolarlarla ifade edilecek bir pay almak olduğunu, daha sonra ise milyar dolarlar üstüne çıkacak bir pazar yaratmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir