Silopi'de Cizre protestosu

Şırnak'ın Cizre ilçesinde meydana gelen ve son 20 günde 7 kişinin ölümü ile sonuçlanan olaylar Silopi ilçesinde düzenlenen bir yürüyüş ile protesto edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşanan olayları protesto etmek için Silopi ilçesinde HDP ilçe başkanlığı önünde bir yürüyüş düzenlendi.

Silopi Belediye Başkanı Emine Esmer, HDP, DBP ilçe eş başkanları, Barış Anneleri Meclisi, Meya-Der, Kurdi-Der temsilcileri ile partililerin katıldığı yürüyüşte, 6-8 Ekim olaylarında hayatın kaybedenlerin fotoğrafları taşındı. Yürüyüş sırasında ilçe Emniyet Müdürlüğünün bulunduğu kavşaktan geçildiği sırada, HDP'li bir grup insan zinciri ile güvenlik şeridi oluşturarak taşkınlık çıkmasını engelledi. Yürüyüşte konuşan HDP Silopi ilçe Eş Başkanı Ali Balın, Hrant Dink suikastında adı geçen Ercan Demir'in Cizre ilçe Emniyet Müdürlüğüne getirilmesinin yanlış politikalar ürünü olduğunu belirterek, Cizre'de hayatını kaybeden çocukların faillerinin bulunmasını istedi.

Konuşmaların ardından parti önünde toplanan grup sessizce dağıldı. İpek yolunda lastik yakıp gösteri yapmak isteyen çoğunluğu küçük çocuklardan oluşan gruba HDP'li parti yöneticileri izin vermeyerek dağıttı

Bu konularda ilginizi çekebilir