Silvan'da karakola saldırı: 1 şehit

Çatışmada 1 er ve 1 geçici köy korucusu ile 2 vatandaş yaralanırken, 5 terörist de ölü ele geçirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - Diyarbakır Silvan'daki Bağdere Jandarma Karakolunda çıkan çatışmada 1 er şehit oldu, 1 er ve 1 geçici köy korucusu ile 2 vatandaş yaralandı. Çatışmada 5 terörist de ölü ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki Bağdere Jandarma Karakoluna terör örgütü PKK üyelerince açılan taciz ateşi sonrası çıkan çatışmada 1 er şehit oldu, 1 er yaralandı, 5 terörist ölü ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Bağdere Jandarma Karakoluna PKK'lı bir grup terörist tarafından taciz ateşi açıldı.

Taciz ateşinin ardından çıkan çatışmada 1 er şehit düştü, 1 er ve geçici köy korucusu Şahabettin Kaya ile olay yerinden geçmekte olan 07 BHH 21 plakalı otomobildeki kimliği açıklanmayan 2 kişi yaralandı.

Çatışmada yaralanan vatandaşlar, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde, diğer yaralılar da Diyarbakır Asker Hastanesinde tedavi altına alındı.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada da 21 Haziran 2010'da saat 20.00 sıralarında Diyarbakır-Silvan yolu üzerinde bulunan Bağdere Jandarma Karakolu'na gri renkli bir aracın yaklaştığı belirtilerek, şöyle denildi:

"Araç içerisinde bir gurup şahıs, karakol nizamiye nöbetçisinin dur ikazı üzerine, araç içerisinden el bombaları atarak karşılık vermişlerdir. Bu sırada karakol çevresindeki değişik noktalardan da karakola ateş edilmiştir. Saldırıya karakol komutanı ve nöbetçi diğer personel de anında ateşle mukabelede bulunmuş, ancak açılan ilk ateş sırasında kule nöbetçisi olan Jandarma Onbaşı Salih Albayrak şehit olmuş, el bombalarından etkilenen karakol komutanı Jandarma Başçavuş Aziz Bektaş Kaymak ve Jandarma Er Muhammet Tavut hafif yaralanmıştır. Yaralılar, Diyarbakır Askeri Hastanesine sevk edilmiştir.

Çatışma esnasında 5 terör örgütü mensubu, ölü olarak silahlarıyla birlikte ele geçirilmiştir."

Operasyonlar sürüyor

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı, Gümüşhane'de 1'i sağ olmak üzere üç teröristin, Diyarbakır'da ise 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda, Gümüşhane'nin Kelkit kırsalında teröristlerle yapılan çatışma ile dün Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki jandarma karakoluna yapılan saldırı girişimiyle ilgili bilgiler yer aldı.

Bilgi notunda, şunlar kaydedildi:

"Gümüşhane- Kelkit kırsalında icra edilen faaliyet esnasında, 22 Haziran 2010 günü saat 00.20'de, bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile sağlanan temas neticesinde biri sağ olmak üzere 3 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Teröristlerle beraber 2 M-16 piyade tüfeği ve 1 tabanca ele geçirilmiştir. Bölgede çatışma devam etmektedir.

Diyarbakır-Silvan'da Bağdere Jandarma Karakoluna, bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından 21 Haziran 2010 günü saat 20.00'de, el bombası ve hafif silahlarla saldırı girişiminde bulunulmuştur. Ateşe derhal karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 1 er şehit olmuş, 1 astsubay, 1 er ve 3 vatandaşımız yaralanmıştır.

Olayda 5 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Yaralı personel tedavi altına alınmıştır."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir