Simav 5 büyüklüğünde sallandı

Meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından 10 artçı sarsıntı kaydedildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

KÜTAHYA - Kütahya'nın Simav ilçesinde 5 büyüklüğündeki deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, Kütahya'nın Simav ilçesinde saat 07.28'de 5 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin, 6,5 kilometre derinlikte oluştuğu bildirildi. Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir, saat 07.28'deki depremin hissedildiği andan itibaren halkın korku ve panik içerisinde sokaklara çıktığını söyledi.

Özdemir, vatandaşların olası artçı depremler nedeniyle sokaklarda ve evlerinin bahçelerinde beklediğini belirtti. Özdemir, ilk incelemelere göre depremin can kaybına yol açmadığını ifade ederek, "bazı binalarda çatlaklar oluştuğuna, camlarının kırıldığına, içindeki eşyaların devrilerek zarar gördüğüne şahit olduğunu" anlattı. Depremin yaralanmalara neden olmadığını dile getiren Özdemir, Kaymakamlığın aldığı kararla ilçede ilköğretim okulları ve liselerin bugün tatil edildiğini belirtti. Deprem sırasında hastanede tedavi gören Şaphaneli Nazife Çelik (38), panik nedeniyle kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Artçı sarsıntılar

Simav'da meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından Simav'da 8, Emet ve Şaphane ilçelerinde birer sarsıntı kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, Emet'te saat 07.36'da 2.7 büyüklüğünde bir, Simav'da 07.38-08.05 saatleri arasında büyüklükleri 2.7 ile 3.6 arasında değişen 8, Şaphane'de saat 07.58'de 2.7 büyüklüğünde bir olmak üzere toplam 10 artçı sarsıntı kaydedildi.

Bu arada Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezinden yapılan açıklamada, Kütahya ve çevresinin birinci derece deprem bölgesi içerisinde yer aldığı belirtildi.