Şimşek, CHP İstanbul İl Başkanı oldu

Okay, Gürsel Tekin'e de MYK üyeliği önerileceğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, İstanbul İl Başkanlığı için CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Berhan Şimşek'in görevlendirilmesine karar verildiğini bildirdi.

Okay, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda İstanbul ve Samsun il örgütleriyle ilgili değerlendirme yapıldığını kaydetti.

İstanbul İl Başkanı görevini yürüten Gürsel Tekin ile il yönetim kurulu üyesi iki kişinin CHP kurultayında Parti Meclisi (PM) üyesi seçildiğini, böylece il yönetim kurulu sayısının 18'e düştüğünü hatırlatan Okay, geçen hafta cuma günü il yönetim kurulu üyesi 8 kişinin daha CHP Genel Merkezi'ne gelerek il yönetim kurulu üyeliğinden istifa dilekçelerini sunduklarını kaydetti. Okay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Böylece İstanbul il yönetim kurulu üyesi sayısı 10'a inmiştir. Başkan dahil 21 olan il yönetimi, üye tam sayısının salt çoğunluğunun altına düşmüş olmakla, kurul artık toplantı ve karar yeter sayısı bulunmadığı için CHP tüzüğünün 42. maddesi uyarınca boşalmıştır. Keza aynı şekilde Samsun il yönetimi de istifa ederek görevi boşaltmıştır.

MYK toplantısında yapılan değerlendirmede, bu süreçte İstanbul İl Başkanlığı için MYK üyemiz Sayın Berhan Şimşek'in görevlendirilmesine karar verilmiştir. Şimşek'in iki görevi birlikte sürdürmesi tüzüğe aykırı olduğu için de MYK üyeliğinde bir boşalma gerçekleşmiştir. Bu süreçte CHP Parti Meclisi yakın bir gelecekte toplanarak bu boşluğu doldurmak üzere PM üyemiz Sayın Gürsel Tekin'in MYK üyesi olması için Sayın Genel Başkanımız PM'ye önermede bulunacaktır."

Okay, Samsun ile ilgili olarak da MYK'da yeni bir değerlendirmede yapılacağını ve atamada bulunulacağını kaydetti.

Ayrıca Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin'i arayıp MYK üyeliği teklif etti.

"TSK'yı siyasi partilerle bütünleştirmeye kalkmak yakışıksız bir üsluptur"

Okay, "Türk Silahlı Kuvvetledi bu ülkenin kurumudur, mensupları bu ülkenin evlatlarıdır. Türk Silahlı Kuvvetleriyle siyasi partileri bütünleştirmeye kalkmak da yakışıksız bir üsluptur" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı. Genel Başkan Yardımcısı Okay, MYK toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu ve sorularını yanıtladı.

Toplantıda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun hafta sonu Tokat ve Amasya illerine gerçekleştirdiği yurt gezilerinin değerlendirildiğini belirten Okay, gezilerde CHP'nin 1977 yılında yaşadığı ilgi ve sevginin tekrarlandığını gördüklerini anlattı. Yurt gezilerinin Gaziantep ve Adıyaman illeriyle devam edeceğini de bildiren Okay, işsizlik ve bu konuda hükümetin alacağı önlemler ile iç meseleler ve dış politikaların toplantıda ele alındığını söyledi.

CHP'ye son dönemde gösterilen ilginin sevindirici olduğunu da aktaran Okay, üye kayıt patlaması olduğunu 745 bin üyesi bulunan partiye son bir aylık sürede bu sayının yüzde 10'unun aşan bir oranda yeni üye kayıdı yapıldığını bildirdi.

Okay, İstanbul İl Başkanlığı için MYK üyesi Berhan Şimşek'in görevlendirilmesine, Şimşek'ten boşalan MYK üyeliği için ise Parti Meclisi (PM) üyesi Gürsel Tekin'in önerilmesine karar verildiğini de açıklayan Okay, bir soru üzerine Şimşek'in il başkanlığına atanması kararının MYK'nin oy birliği ile alındığını söyledi. Tekin'in MYK üyeliğine önerilmesi için de PM'nin en kısa sürede toplanacağını belirten Okay, görevlendirme kararın PM'ye ait olduğunu hatırlattı.

Yaşanan sürecin kurultayın ardından Tekin'in MYK'de yer almamasıyla başladığı ifade edilerek, "Bütün bunlar neden yaşandı?" şeklindeki soru üzerine de Okay, "Aslında medya bunları yaşamakla ilgilendi. Çünkü medyanın temel işlevi, CHP'nin mitingleri, coşkulu heyecanı değil, nerede parti içi sorun olacak... Kimi zaman bunlar manşete taşınıyor" dedi.

CHP'nin parti içi sorunlarının medyanın gündemi haline geldiğini savunan Okay, hiç bir partinin böyle bir yaklaşımla karşı karşıya kalmadığını kaydetti.

PM'nin Tekin'i MYK üyeliğine atamaması ve yeni bir tartışmanın başlaması ihtimalinin olup olmadığının da sorulduğu Okay, yetkili kurulların Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun çalışmalarında "elini rahatlatmak" adına uygun yaklaşımları her zaman sergilediğini ve sergileyeceğini belirterek, böyle bir ihtimal görmediğini söyledi.

"Kurumsal siyaset yapıyoruz"

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, partisinde bireysel değil, kurumsal siyaset yapıldığını belirterek, "Bu bir parti görevidir, sayın Genel Başkan ile arkadaşlarımın vermiş olduğu bir görevdir, bunu en iyi şekilde başarmaya çalışacağız" dedi.

Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) toplantısında İstanbul İl Başkanlığına atanan Şimşek, parti genel merkezinden ayrılırken kararı değerlendirerek, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Sözlerine "Kızım için, partim için, ülkem için, benim için hayırlı olsun" diye başlayan Şimşek, bu görevi daha önce çok değerli arkadaşlarının yürüttüğünü ve İstanbul'a önemli katkılar yaptıklarını söyledi.

Şimşek, bu görevin daha önce kendisine önerilmediğini ifade ederek, "Biz kurumsal siyaset yapıyoruz, bireysel siyaset yapmıyoruz, bu bir parti görevidir, sayın Genel Başkan ile arkadaşlarımın vermiş olduğu bir görevdir, bunu en iyi şekilde başarmaya çalışacağız" dedi.

CHP'nin, 22-23 Mayısta gerçekleştirilen kurultayın ardından iktidar yürüyüşü başlattığını ve bunun en önemli ayaklarından birinin İstanbul olduğunu kaydeden Şimşek, "Herkes İstanbullu, herkesin İstanbul ile bağı var. Bu anlamda elimizden geleni hayatla buluşturacağız. Hiçbir ayrılık, dargınlık, kırgınlık olmayacak" dedi.

Şimşek bir gazetecinin "Bir il başkanı vardı, Gürsel Tekin, tekrar İstanbul ile dönmek istediği halde atanmadı, bu değişimi neye bağlıyorsunuz?' sorusunu da yanıtlayan Şimşek, şunları söyledi:

"Arkaya dönüp bakmak, sayın Tekin için, benim için veya partimizin yetkili organları için, buna gerek yok. Bu kararın içerisinde değerli kardeşim, sevgili başkanım Gürsel Tekin'i veya bir başka arkadaşı yok saymak gibi şansımızın, lüksümüzün olmadığını bilmemiz gerekiyor, MYK üyeliği veya il başkanlığı... Bizim amacımız kendimize aradığımız bir masa, bir mazbata değil, CHP'yi iktidara taşımaktır. Bu ülkenin sorunlarını çözüme ulaştırmak ve iktidar olmaktır. Yani kişilere bir rol, bir masa aramak anlayışı değildir."

Tekin'in il başkanlığı görevini başarı ile yürüttüğünü ifade eden Şimşek, onun tecrübesinden, bilgisinden istifade edeceklerini, "Kral öldü, yaşasın yeni kral" anlayışı içerisinde olmayacaklarını söyledi.

CHP'nin her kademesinde "takım oyunu" anlayışının hakim olduğunu belirten Şimşek, İstanbul İl Başkanlığını bu yaklaşım içinde yürüteceğini anlattı.

Berhan Şimşek, kısa sürede İstanbul İl Yönetim Kurulunun oluşturulacağını ifade ederek, İstanbul'un problemlerine çözüm üreten bir ekip halinde çalışacaklarını belirtti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir