Şimşek'in istifa ettiği iddiasına Ankara'dan açıklama

Başbakan Yardımcısı Şimşek'in istifa ettiği iddiasıyla alakalı açıklamada bulunan Kalın, Kabine'de revizyon olmadığını söyleyerek, "Bu bir iddia. Bununla alakalı bize gelen bir şey yok. dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ekonomi yönetiminde görüş ayrılığı olduğu iddialarına değinen Kalın, "Koordinasyon konusunda görüş ayrılığı olduğu yönünde spekülatif haberler çıkıyor, bunların gerçeği yansıtmadığını ifade etmek isterim" dedi.

Kalın, "Enflasyonun ilk planda tek haneye indirilmesi ve daha sonra da düşürülmesi konusunda kararlılığımız devam ediyor" açıklamasını yaptı.

İstifa iddiaları soruldu

Başbakan Yardımcısı Şimşek'in istifa ettiği iddiasıyla alakalı açıklamada bulunan Kalın, Kabine'de revizyon olmadığını söyleyerek, "Bu bir iddia. Bununla alakalı bize gelen bir şey yok. dedi.

Faiz tartışmaları

"Cumhurbaşkanımız ekonomiyi yakından takip eden bir lider. Bunları yaparken ekonomi yönetimi ile yakın bir mesai içinde olmuştur" ifadelerini kullanan Kalın, "Dolayısı ile zaman zaman 'toplantı yapıldı' tarzındaki haberler bizim için bir rutini ifade ediyor. Faizler konusunda cumhurbaşkanımızın pozisyonu her zaman net oldu. Son günlerde bunun dışında yaşanan olağanüstü bir olay yok. Sayın cumhurbaşkanımızın ekonomiye ilgisi devam edecektir. Bunun etkisini de zaten rakamlarda görüyoruz"  şeklinde konuştu. 

Dolarda yeni zirve!Dolarda yeni zirve!

"ABD'nin karar vermesi gerek"

İbrahim Kalın, dün gerçekleştirilen üçlü zirveye vurgu yaparak, "Ruslar PYG/YPG'nin Tel Rıfat'ta kalmadığını söylüyor, teyit edeceğiz. Tel Rıfat bir anlamda Afrin bölgesinin uzantısı gibi" dedi.

ABD ile Menbiç görüşmeleri ile ilgili konuşan Kalın, "ABD'lilerden beklediğimiz bu konuda adım atmalılar. ABD tarafından hep farklı, çelişkili açıklamalar geliyor. Suriye'de DEAŞ konusunda karar vermeleri şart" şeklinde konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir