Dolar zirveden döndü

Yeni güne yükseliş ile başlayan başlayan dolar/TL, 4,04 seviyesini aşarak tarihi zirvesini yeniledi. Kur ardından 4.0250 seviyelerine geriledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dolar/TL kurunda yükseliş eğilimi korunuyor. Kur 4.0436 seviyesine kadar çıkarak tarihi rekorunu yeniledi. Dolarda bir önceki zirve 4,0368 ile 23 Mart'ta görülmüştü. 

Ardından geri çekilen kur, 4.03'ün altına indi. Kur saat 13.10 itibariyle 4,0260 seviyesinde yer aldı. Aynı dakikalarda euro/TL de 4,9480 seviyesinde işlem gördü. 

TL, marta ayında en çok değer kaybeden gelişen ülke para birimi olurken nisan ayında da bu görüntüsünü koruyor. TL, bugün dolar karşısında yüzde 1 kayıpla en çok düşen gelişen ülke parası durumunda.

Piyasalarda TL satışlarının hızlanmasında küresel endişelerle beraber iç faktörlerin de etkili olduğu belirtiliyor.

Konunun hassasiyeti nedeniyle ismini vermek istemeyen üst düzey bir bankacı, "Son iki haftaya bakıldığında ekonomi ağırlıklı iç siyasette faizlerin düşürülmesi için bir paket,
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomiden sorumlu yetkililere yönelik eleştirileri yer alıyor. Bugün de Merkez Bankası konuya dahil oldu. Bu sürecin nereye gittiğini anlamadığımız için bu yaşananlar piyasada bir endişe olarak kalıyor ve fiyatlamaları etkiliyor" dedi.

Hürriyet gazetesinde bugün yer alan bir haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ekonomi yönetimine yönelik eleştirilerini AK Parti'nin son MYK toplantısında da sürdürdüğü belirtildi.

Habere göre Erdoğan, "Yurtdışına gitmeden önce faizlerle ilgili bir toplantı yaptık. Düşürülmesinden bahsettik. Sonra ben yurt dışındayken, Merkez Bankası faiz artırdı. Bir de tek adamlık derler, bu nasıl tek adamlıksa, karar alıyoruz uygulamıyorlar. Benim arkamdan iş çevirdiler" dedi.

Haberde ayrıca Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in istifasını Başbakana ilettiği iddialarının da kulislerde konuşulmaya başlandığı da iddia edildi. Haberde Başbakan Yıldırım'ın devreye girerek bu girişimi önlediği de belirtildi.

Şimşek'in istifa ettiği iddiasına Ankara'dan açıklamaŞimşek'in istifa ettiği iddiasına Ankara'dan açıklama

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir