Sınav tarihinde değişiklik yok

YÖK Başkanvekili Saraç, üniversiteye giriş sınavı tarihlerinde değişiklik olmadığını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Yekta Saraç, "Üniversiteye giriş sınavı tarihlerinde, şu anki koşullar itibariyle, herhangi bir değişiklik yapılmayacağını" bildirdi.

YÖK Yürütme Kurulunun, Danıştay'ın YÖK'ün farklı katsayı kararını durdurmasını görüşmek üzere yaptığı toplantı sona erdi.

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Prof. Dr. Saraç, Danıştay İdari Dava Dairelerine itirazın zamanı içerisinde yapılacağını belirterek, "Danıştay 8. Dairesinin almış olduğu bu kararın, meselenin teknik boyutunun tam olarak anlaşılamamasından kaynaklandığını zannediyoruz. Dolayısıyla bizim bunun Dava İdareleri Kurulunda haklılığımızın tespit edileceğini düşünüyoruz. Bu hususta haklılığımızın orada tescil edileceğine inanıyorum" dedi.

Saraç, "Üniversiteye giriş sınavı tarihlerinin ertelenip ertelenmeyeceği" yönündeki bir soruya da "Şu anki koşullar itibariyle, herhangi bir değişiklik olmayacak" yanıtını verdi.

Saraç, YÖK Genel Kurulu toplantısının da daha önce belirlenen tarihte yapılacağını söyledi.

YÖK, pazartesi itiraz edecek

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, "hukukiliği tartışma konusu olmayan yeni sistemin yürürlükte olduğu ve bunun gereklerinin kararlılıkla yerine getirileceği" belirtilerek, "Artık eski sisteme dönüş hukuken ve fiilen mümkün değildir" denildi.

YÖK'ün karara itiraz dilekçesini 15 Şubat 2010 Pazartesi günü Danıştay'a sunacağı bildirildi. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir