Sınır ticaretine ‘Tasarı’ darbesi

Ermeni iddialarına yönelik karar tasarısının kabulüne tepki yağdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
‘Tüm emekler heba olabilir’ 
ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde Ermeni iddialarına yönelik karar tasarısının kabulüne iş dünyasından tepki yağdı. Ermenistan’la sınır illerindeki oda başkanları gelişmenin Türkiye - Ermenistan ilişkilerine yönelik normalleşme sürecini etkilemesinden endişeli. 
Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zahir Kandaşoğlu, “Yıllarca kapıların açılması için dil döktük. Her şey sil baştan olacak. Tüm emekler heba oluyor” dedi. 
Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Güvensoy, “Çıkmasaydı ve Ermenistan’la iyi ilişkiler ilerleseydi her şey güzel olurdu. Sınır kapısı açılırdı. Bu kararla engellendi” diye konuştu.
TOBB: Bağnaz bir metin
TOBB’dan yapılan açıklamada oylama sonucunun ‘esefle karşılandığı’ belirtildi. Açıklamada ‘trajikomik oylama’ sürecinin ‘tarihi olayların siyasallaştırılmasının bir sonucu’ olarak görüldüğü, tasarının ‘gerçeklerden uzak, düşüncesiz ve bağnaz bir metin’ olduğu ifadeleri yer aldı. 
MÜ-SİAD, kararı ‘talihsiz’ olarak nitelendirdi. Türk-Amerikan İşadamları Derneği Başkanı Uğur Terzioğlu, “Güdük bir karardır. Bu tür oylamaların arkasında ne paralar dönüyor farkındayız” dedi. 
Türk-Ermeni İş Geliştirme Konseyi Eş Başkanı Kaan Soyak ‘tasarının kabulünün Ermenistan’la protokolleri etkilemeyeceğini söyledi.
Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde
Bu konularda ilginizi çekebilir