Sınırda askere saldırı: 1 şehit 2 yaralı

Kilis'te IŞİD kontrolündeki bölgeden Türk askerine ateş açıldı. Saldırıda 1 astsubay şehit oldu, 2 uzman çavuş yaralandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kilis'te, Suriye tarafından açılan ateş sonucu 1 astsubayın şehit olduğu, 2 uzman çavuşun da yaralandığı bildirildi. Olayın ardından TSK, Suriye'deki IŞİD mevzilerini ateş altına aldı.

DHA'nın geçtiği haberde ateşin IŞİD kontrolündeki bölgeden açıldığı iddia edildi.

Astsubayın şehit edilmesinin ardından TSK'nın Suriye'deki IŞİD hedeflerini ateş altına aldı. Bu sırada bir IŞİD militanının öldüğü belirtildi. Sınırda karşılıklı çatışmanın devam ettiği öğrenildi. Çatışmanın devam ettiği bölgeye, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalattin Doğan da gitti.

Çatışma sona erdi, asker teyakkuzda

IŞİD mensuplarının Kilis Dağı Hudut Karakolu'nda görevli askerlere yönelik silahlı saldırısının ardından bölgede yaşanan çatışma bitti.  

Bölgeye gönderilen çok sayıda tank ve zırhlı araçlar mevzilerindeki yerlerini koruyor. Sınırın karşı tarafındaki IŞİD mensuplarının konuşlandığı Halep'in Azez ilçesine bağlı Ayyuşa köyünde ölü ve yaralıların bulunduğu belirtildi. 

Güvenlik güçleri, terör örgütü mensuplarının telsiz görüşmelerinden, yeni bir saldırı hazırlığı içerisinde olduğu yönündeki duyumlar alması üzerine kritik noktalardaki görevli birlikler uyarıldı. Teyakkuz durumuna geçen hudut birlikleri, sınırın karşı tarafından gelebilecek her türlü terör saldırısına karşı gerekli önlemi aldı.  

Bölgeye gelen ve birliklere komuta eden Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalattin Doğan'ın geceyi askerlerle mevzide geçireceği öğrenildi.  

Kilis Valisi'nden açıklama 

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, yaptığı açıklamada, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı Dağ Hudut Karakoluna, Suriye tarafından ateş açıldığını belirtti.

Güvenlik güçlerinin, terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki bölgeden açılan ateşe anında karşılık verdiğini vurgulayan Tapsız, "İlk ateş maalesef bir astsubayımız şehit oldu, 2 uzman çavuşumuz ise yaralandı. Ellerinden yaralanan askerlerimiz 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sağlık durumları iyi" dedi.

Şehit astsubayın kimliği belli oldu

Şehit astsubayın Mehmet Yalçın Nane, yaralı askerlerin isimlerinin ise Fatih Kurt ve Necef Çakmaktepe olduğu öğrenildi.

Gaziantepli Mehmet Yalçın Nane'nin 2 aylık evli olduğu, bugün çatışma yaşanan karakola bir süre önce geçici görevle gönderildiği belirlendi.

Özel güvenlik bölgesi 

cats-038.jpg

Kilis Valiliği'nden dün yapılan açıklamada son günlerde Suriye sınırında meydana gelen gelişmeler ve çatışmalar nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla 5 gün süreyle bazı bölgelerin özel güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtilmişti. 

Kilis Valiliği açıklamasında, "Öncü Hudut Karakolu ile İnanlı Hudut Karakolu arasında kalan bölge ve Darmık Hudut Karakolu ile Çerçili Hudut Karakolu arasında kalan bölgenin 23 Temmuz 2015 günü saat 13.00'dan başlayıp 28 Temmuz 2015 günü saat 13.00'da bitecek şekilde beş gün süreyle Valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir" denildi.

Öte yandan sınırdaki gelişmeler nedeniyle Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı bordo berelilerden oluşan birlikler de Kilis'e gelmişti.