Sınırda hava hareketliliği devam ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA – Türkiye-Suriye hududunda hava hareketliliği devam ediyor. F-16'lar, Suriye hava araçlarının Türkiye'ye yönelmesi üzerine havalanırken, devriye görevi esnasında da bir adet F-16 uçağına, Suriye'de konuşlu SA-22 füze sistemi tarafından, üç saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın günlük faaliyetlere ilişkin internet sitesinde yer alan verilerine göre, dün, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı:

İki adet harp gemisi ile Birleşmiş Milletler/NATO görevleri, beş adet harp gemisi ile millî görevler icra edildi.

Türkiye-Suriye hudut bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden iki adet F-16 uçağı, Suriye'ye ait bir adet SU-24 uçağının, Öncüpınar/Kilis güneyinde Türkiye sınırına doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildi ancak Suriye'ye ait söz konusu hava aracı, sınıra 3.6 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştı.

Ayrıca yine Türkiye-Suriye hudut bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden iki adet F-16 uçağı, Suriye'ye ait bir adet SU-24 uçağının, Öncüpınar/Kilis güneyinde sınıra doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirilirken, Suriye'nin bu hava aracı da sınıra 4.6 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştı.

Öte yandan dört adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildi.

Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca icra edilen devriye görevi esnasında da bir adet F-16 uçağına, Gaziantep üzerinde iken, Suriye'de konuşlu SA-22 füze sistemi tarafından, üç saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu.

Bir adet uçak ile Ege ve Akdeniz'de karakol gözetleme görevi, dört adet bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevi de icra edildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir