Şirikçioğlu Mensucat halka arza hazırlanıyor

Üç yatırım şirketiyle görüşmelerine devam eden Şirikçioğlu Mensucat, yılın ikinci yarısında halka açılmayı planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ali ESKALEN

KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş'ta 1996 yılında beri tekstil sektöründe faaliyet gösteren Şirikçioğlu Mensucat, halka açılmaya hazırlanıyor. Yurtdışı satışlarını 'Marassi Denim', iç piyasa satışlarını ise 'Şirikçioğlu Mensucat' adıyla yapan firma, H&M, Zara, Diesel, Valentino, Gir-AF, Armani, Pierre Cardin gibi markalara hizmet veriyor. Geçen yıl 84 milyon TL ciro elde eden firmanın bu yılki hedefi 240 milyon TL ciroya ulaşmak ve yapacağı yatırımlarla Kahramanmaraş'ın toplam dokuma üretim kapasitesinin yüzde 17'sine sahip olmak. 3  yatırım şirketi ile halka arz konusunda görüşmelerini sürdüren firma, yılın ikinci yarısında borsaya kote olmaya kararlı.

Firmalarının temelini  Arif ve Hacı Ali Şirikçi ile birlikte 1996 yılında attıklarını kaydeden Şirikçioğlu Mensucat San. Tic. AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Şirikçi, "6 adet ikinci el dokuma tezgahı ile ham dokuma kumaş üretimine başlayan firmamız, hızlı bir gelişim süreci yaşadı. Bin metrekare kapalı alanda, yıllık 500 bin metre üretim kapasitesi ve 80 kişilik istihdamı ile çalışmalara başlayan Şirikçioğlu Mensucat, 2005 yılında kadar 94 makineye, 3 bin 500 metrekare kapalı alana ve yıllık 7 milyon metrelik üretime ulaştı. Aynı yıl ham kumaş üretiminden denim üretimine geçen firma, 10 milyon euro yatırımla yıllık 6 milyon metre denim kumaşı üretimi yapmaya başladı. 2010 yılına geldiğimizde 72 bin metrekaresi kapalı toplam 94 bin metrekare alana ulaşan firmamızın üretim kapasitesi 24 milyon metreye, istihdamı ise 720 kişiye yükseldi" dedi. Yurtdışı satışlarını 'Marassi Denim', iç piyasa satışlarını ise 'Şirikçioğlu Mensucat' adıyla yaptıklarını belirten Şirikçi, H&M, Zara, Diesel, Valentino, Gir-AF, Armani, Pierre Cardin gibi markalara hizmet verdiklerini açıkladı. Bugün şirket bünyesinde 5 adet fabrika bulunduğunu vurgulayan Şirikçi, "Ring iplik fabrikamız 9 bin ton; open - end iplik fabrikamız bin 500 ton, dokuma fabrikamız 22 milyon metre, denim boya terbiye fabrikamız 24 milyon metre ve tekstürize iplik yani polyester fabrikamız 13 bin ton üretim kapasitesiyle çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.

Hedef 240 milyon TL ciro

2010 yılında 84 milyon TL ciro elde ettiklerini ifade eden Atıf Şirikçi, bu yılki hedeflerinin ise 240 milyon TL söyledi.  Atıf Şirikçi, yıl sonunda kadar 5 milyon euroluk yatırımla 120 adet yeni dokuma tezgâhı alacaklarını dile getirerek, "Yatırımımızla üretim kapasitemizi 12 milyon metre artırmayı hedefliyoruz. Bunu hayata geçirdiğimizde Kahramanmaraş'ın dokuma üretim kapasitesinin yüzde 17'sine sahip olacağız" bilgisini verdi.

Firma olarak halka açılmaya karar verdiklerini açıklayan Şirikçi, "Geçtiğimiz yılın sonunda aldığımız bu karar doğrultusunda 3 yatırım şirketi ile görüşmelerimiz devam ediyor. Halka arz konusunda çalışmalarımız son aşamasına geldi. Yılının ikinci yarısında halka açılacağımızı ümit ediyoruz" diye konuştu. Halka arz konusunda ek satış hakkı kullanmayacaklarını söyleyen Şirikçi, "Sermaye artışı ile halka arz edeceğiz. Borsadaki diğer şirketlere göre Şirikçioğlu Mensucat AŞ olarak farklılığımız, teknoloji olarak yeni ve entegre bir tesis oluşumuz ve rekabetin daha az olduğu denim sektöründe faaliyet göstermemizdir" dedi.

Enerji sektörüne de adım attı

2006 yılında 'Şirikçioğlu Elektrik Üretim AŞ'yi kurarak, enerji sektöründe de faaliyet göstermeye başladıklarını hatırlatan Atıf Şirikçi, "2011 yılı itibarı ile 4.4 MGV ve 1.2 MGV gücündeki HES'lerimiz faaliyette ve elektrik üretimi yapmakta. Ayrıca 1.2 MGV gücündeki HES'in ise inşaatı devam ediyor. Bunun yanı sıra Adıyaman'da 50 milyon dolarlık yatırımla 28 MGV gücünde 'Bizna Bend ve HES' adındaki yatırımın da inşaat çalışmalarına başladık. Bu projeyi 2013 yılı sonunda hayata geçirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir