Şirketlere TTKmetre uygulaması

TOBB ve Deloitte'un internet sayfasında yer alacak "TTKmetre" uygulamasıyla şirketler, yeni kanuna ne kadar hazır olduklarını görebilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Deloitte, 1 Temmuz 2012'de yürürlüğe girecek olan "Türk Ticaret Kanunu" konusunda işbirliği yaptı. TOBB ve Deloitte'un internet sayfasında yer alacak "TTKmetre" adlı uygulamayla şirketler, yeni kanuna ne kadar hazır olduklarını görebilecek.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB ve Deloitte'un ticari hayatta önemli değişiklikler yapacak yeni Türk Ticaret Kanunu, Türkiye genelinde düzenlenecek seminerlerle anlatacağını söyledi.

Seminerlerde, Türk Ticaret Kanunu'nun yanı sıra Boçlar Kanunu ve 6111 sayılı Torba Kanun hakkında da bilgi verileceğini belirten Hisarcıklıoğlu, uzmanlar ve akademisyenlerden oluşan ekibin seminerlerde şirketlerin yapması gerekenler konusunda bilgi vereceğini anlattı.

Hisarcıklıoğlu, ücretsiz gerçekleştirilecek seminerlerin ilkinin 14 Nisan Perşembe günü Ankara TOBB'da gerçekleştirileceğini dile getirdi.

TOBB ve Deloitte'un başka bir çalışma daha yaptığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, şirketlerin yeni Türk Ticaret Kanunu'na ne kadar hazır olduklarını görebilmeleri için internet ortamında bir anket çalışması hazırladığını söyledi.

TTKMetre adı verilen uygulamanın 6 ana konu başlığı altında toplanan 44 sorudan oluştuğunu belirten Hisarcıklıoğlu, önümüzdeki hafta başından itibaren TOBB ve Deloitte'un web sitelerinde yer alacak ankete katılan firmaların, Türk Ticaret Kanunu'a ne kadar hazır olduklarını ve ne yapmaları gerektiğini görebileceğini anlattı.

Hisarcıklıoğlu, şirketlerin Türk Ticaret Kanunu'na hazırlık ve uyum sürecini kolaylaştırmak amacıyla hazırlanan kitapçığın da Türkiye genelinde dağıtılacağını söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir