”Şirketlerin bir kısmı yapılan zirvede ikna oldu"

İMKB Başkanı Erkan, Halka Arz Seferberliği İstanbul Zirvesi'nin ilk gününü değerlendirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan, halka arz konusunda ikna olmayı bekleyen şirketlerden bir kısmının Halka Arz Seferberliği Zirvesinde ikna olduğunu belirterek, "Arkadaşlarımız 4-5 tane şirketin çok ciddi şekilde karar verdiğini söylüyorlar" dedi.

Erkan, Halka Arz Seferberliği İstanbul Zirvesi'nin ilk gününü değerlendirdi.

Zirvenin ilk gününe yüzlerce şirketin katıldığını ifade eden Erkan, katılımcı 514 şirketin isimlerinin paylaşılmadığını söyledi.

Şirketlerin kendileri isterse görüşme yapabileceklerini bildiren Erkan, "Şirketlerimiz çeşitli stantları dolaştı. Dolayısıyla ilgileniyorlar, bilgi almaya gelmişler, biz onların katılımından çok memnunuz" dedi.

Zirve kapsamında iki güne yayılmış çok güzel çalıştaylar olduğunu belirten Erkan, şunları kaydetti:

"Genel olarak değerlendirmem şöyle; Türkiye'de bugüne kadar yapılmamış büyüklükte bir organizasyon oldu. O açıdan aracı kurumlarımız da artık seferberliğe inandılar, biz çoktan inanmıştık zaten. İkna olmayı bekleyen şirketlerimizden epey bir kısmı gerçekten ikna oldu. İlgi gösteren, ama ikna olmayı bekleyenler vardı, arkadaşlarımız 4-5 tane şirketin çok ciddi şekilde karar verdiğini söylüyorlar. Bunlar yeni gelişmeler, ben de daha şimdi öğrendim. Takasbank Genel Müdürümüz ile görüştük, bir şirket halka arzla çok kesin ilgilendiğini söylemiş. Dolaşıp bütün stantlardaki bilgileri almaya çalışıyorum."

Zirveye katılan şirketler arasında sanayi, ticaret şirketleri bulunduğunu, sektörel anlamda güzel bir dağılım olduğunu ifade eden Erkan, enerji sektöründen de kalıtımcılar olduğunu bildirdi.

Erkan, halen SPK ve İMKB'ye başvuruları değerlendirmede olan şirketlerin bulunduğunu hatırlatarak, "Haziran sonuna kadar 6-7 şirket daha gelebilir. İkinci yarıda daha fazla şirketin gelmesini bekliyoruz. İyi gidiyoruz" dedi.

Halka arzda karar vermenin önemine işaret eden Erkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bundan sonra şirketlerin atması gereken bazı adımlar var. Ondan sonra aşağı yukarı 3-4 aylık bir süreçtir. Şirketler bugün bile karar verseler, hızlı hareket ederlerse satışlarını gerçekleştirebilirler, halka arzları Eylül-Ekim gibi çok rahatlıkla gelebilir. Yıl sonuna kadar umutluyum. Bir kısmı mutlaka 2011'e kalacaktır."

Bu arada, zirveye katılan AS Çimento Genel Müdürü Göksel Aybek, AS Çimento olarak en geç 2012'den önce halka arzlarını yapmış olacaklarını belirtti.

Aybek, "Böyle bir planımız var. Şu anda konjonktür uygun değil. İyi fiyata hisseleri satabilmemiz için konjonktürün iyi olması lazım. En geç 2012'de olacak" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir