Şırnak ve Cizre'de KCK operasyonu

Savcılığın talimatı ile Şırnak ve Cizre'de KCK'ya yönelik operasyon düzenleyen polis onlarca kişiyi gözaltına aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞIRNAK - Şırnak'ta terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda aralarında BDP ve Demokratik Topluk Kongresi (DTK) yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Cizre'de operasyon nedeniyle esnafların bir kısmı kepenk kapatırken, yasadışı gösteri yapan gruplar polisle çatıştı.

Edinilen bilgiye göre, Operasyon öncesinde Diyarbakır'dan Şırnak'a dün gece iki otobüs çevik kuvvet ekibi sevkedildi. Bu sabah ise Cumhuriyet Başsavcılığı'nın KCK/TM'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri saat 06.00 sıralarında Şırnak ve ilçelerinde aralarında BDP il ve ilçe teşkilatlarının da bulunduğu ve savcılığın daha önceden belirlediği adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonlarda BDP teşkilatları ile evlerde aramalar yapıldı. Polis, BDP teşkilatlarındaki bilgisayar kayıtları ve belgelere el koydu. El konulan dokümanlar çuvallarla polis araçlarına konulup, emniyete götürüldü. Şırnak'da 30'un üzerinde kişi gözaltına alınırken, Cizre'de de BDP binasında aramaların sürdüğü sırada çok sayıda portili bina önünde toplandı. Aramaların bitmesinden sonra bina önünden ayrılan polislere toplanan bir grup taşlı saldırıda bulundu. Polis, saldırganları gaz bombası ile dağıttı. Bu arada Cudi vie Nur Mahallesi'nde toplanan gruplar, izinsiz gösteri yaptı. Göstericiler önlem alan polise taşlı saldırıda bulununca, polis gruplara müdahale etti. Cizre'de gergin bir bekleyiş sürerken, bzı mahallelerde izinsiz gösteriler devam ediyor.  Cizre'de birçok esnaf da operasyonlar dolayısıyla kepenk kapattı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir