Şırnak ve Siirt'te 15 Şubat gerginliği

Şırnak ve Siirt'te izinsiz gösteri düzenlemek isteyen gruplara güvenlik güçleri müdahale etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Şırnak ve Siirt'te, İmralı Cezaevi'nde hükümlü bulunan Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümünü bahane ederek izinsiz gösteri düzenlemek isteyen gruplara güvenlik güçleri müdahale etti.

Şırnak'ın İdil ilçesinde Adile Naşit ve Alanya Caddesi'nde yüzleri maskeli bir grup yolu trafiğe kapatarak izinsiz gösteri yapmak istedi.

Olay yerine gelen güvenlik güçlerinin dağılmaları yönündeki uyarılarını dikkate almayan göstericiler, polis ekiplerine molotofkokteyli, havai fişek ve taşla saldırdı.

Güvenlik güçleri göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.

Gösteri sırasından Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru isabet eden molotofkokteyli nedeniyle yaralandı. Yaralanan polis memuru İdil Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 

Polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Siirt'te de olaylar var

Siirt'te ise izinsiz gösteri yapmak isteyen gruplara güvenlik güçleri müdahalede bulundu.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, izinsiz gösteri ve eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanan 15 molotofkokteyllinin bir arazide bulunduğu bildirildi.

Söz konusu molotofkokteylleri hazırlayan kişi veya kişilerin tespitine ilişkin soruşturmanın titizlikle devam ettiği belirtilen açıklamada, halkın huzur ve güvenliğini tehdit eden tüm yasadışı unsurlara yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdüğü ifade edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir