Şişecam 241 milyon lira net kar etti

Şişecam, bu yılın Ocak-Haziran döneminde net satışlarını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artışla 2 milyar 43 milyon liraya ulaştırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Şişecam, bu yılın ilk yarısında 241 milyon lira net kar açıkladı.

Şişecam'dan, Topluluğun 2010 yılı ilk yarı finansal sonuçlarına ilişkin yapılan açıklamada, bu yılın Ocak-Haziran döneminde net satışlarını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artışla 2 milyar 43 milyon liraya ulaştıran Şişecam'ın net karının, bu dönemde 241 milyon lira olduğu bildirildi.

Şişecam Topluluğunun Ocak–Haziran 2010 döneminde yurtiçi ve yurtdışındaki kuruluşlarında toplam 1 milyon 633 bin ton cam, 685 bin ton soda üretimi gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, faaliyetlerini 8 ülkede kurulu tesisleriyle sürdüren Şişecam'ın 2009 yılında, cirosunun yüzde 47'sini uluslararası satışlardan elde ettiği kaydedildi.

Açıklamada, ana faaliyet alanları cam ve kimyasal üretimi olan Şişecam Topluluğunun toplam cam üretiminin yüzde 34'ünü yurtdışındaki tesislerde gerçekleştirirken, yılın ilk 3 ayında toplam 51 milyon liralık yatırım yaptığı, 2010 yılı ilk 6 ayında bu rakamın toplam 120 milyon liraya ulaştığı ifade edildi.

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Ahmet Kırman, 2009 yılının son aylarında yumuşama eğilimi gösteren krizin tüm ekonomik göstergeleri olumsuz yönde etkilediğine dikkati çekerek, "Topluluk olarak kapsamlı maliyet düşürme programları, katma değerli yeni ürün arayışları, rasyonelleşme ve etkin işletme sermayesi ile dengeli finansal yönetimi sürdürmeyi başardık. Kriz döneminde olduğu gibi krizin etkilerinin azaldığı dönemde de tüm ana faaliyetlerimiz itibariyle satışlarımızı artırma yönünde yoğun çaba gösterdik" değerlendirmesini yaptı.

Kırman, sadece bölgesel değil global bir güce ulaşan Şişecam'ın önümüzdeki dönemde de büyüme kararlılığı doğrultusunda yurtiçi ve yurtdışında projelere devam edeceğini vurguladı.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir