Şişecam, dünyada alışverişe çıkıyor!

Şirketin bu yılki yatırım bütçesi 1.44 milyar lira. 75. yaşını kutladığı 2010 yılında satışlarını yüzde 15, net kârını yüzde 307 artıran şirket bu rakamlarla tarihi rekorunu da kırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dünyanın sayılı cam üreticileri arasında yer alan Şişecam, 2010 yılında bir önceki yıla göre konsolide satışlarını yüzde 15, net kârını ise yüzde 307 artırdı. Şirketin konsolide satışları 4.2 milyar liraya, net kârı 484 milyon liraya ulaştı. Bu rakamlarla 75 yıllık tarihinin en iyi sonuçlarına ulaşan şirket, bu yıl yeni yatırımlara imza atmaya hazırlanıyor.

Geçen yıl 800 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Şişecam’ın bu yıla dönük yatırım bütçesi ise 1 milyar 440 milyon lira. Şişecam Yönetim Kurulu

Başkanı Ahmet Kırman, yatırım için hedefledikleri oyun alanının bütün dünya olduğunu söyledi.

Kırman, “Yatırım da yapabiliriz, satın almalar da gerçekleştirebiliriz. Burada önemli olan topluluğumuzun yaşamsal coğrafyasındaki lider cam kuruluşu özelliğinin pekiştirilmesi olacaktır.

Yüksek büyüme hızına sahip Çin ve Hindistan başta olmak üzere Asya bölgesi ilgi alanlarımızın başında geliyor. Çin’de krizde iflas eden çok şirket oldu. Fırsatlara bakıyoruz” dedi. Kırman, ana faaliyet alanlarında Avrupa’da ilk 5, dünyada ilk 10 içerisinde yer aldıklarını belirterek, bu yıl satışlarını ve cam üretimini yüzde 14, soda üretimini yüzde 9 artırmayı planladıklarını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir