Sıvı yasağı iç hatlarda da başlıyor

1 Mart 2012 tarihi itibariyle İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen, 1 Nisan 2012 tarihi itibariyle de tüm iç hat uçuşlarında el bagajlarında sıvı kısıtlaması uygulanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dış hat uçuşlarında uygulanan el ve kabin bagajlarında sıvı kısıtlaması, 1 Mart’tan sonra iç hatlarda da başlıyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, el ve kabin bagajlarında sıvı kısıtlamasının 1 Mart 2012 tarihi itibariyle İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, 1 Nisan 2012 tarihi itibariyle de tüm iç hat uçuşlarında uygulanacağını bildirdi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, havayolu ile seyahat edecek yolcuların, seyahatleri esnasında uçak içinde yanlarında bulunduracakları el/kabin bagajlarında taşıyabilecekleri sıvılarla ilgili sıvı kısıtlaması düzenlemesinin iç hat uçuşlarında da uygulanacağı bildirildi.

Bir aylık pilot uygulama süresince başka illerden İstanbul'daki hava alanlarına uçacak ve burada başka bir uçuşa transfer olacak yolcuların mağdur olmamaları için ilk çıkış noktalarında İstanbul'daki uygulama hakkında bilgilendirilmeleri için sıvı kısıtlamaları hakkında tanıtıcı film, broşür ve afiş hazırlandı.

Açıklamaya göre uygulama ayrıntıları ve örnek broşür, afiş ve filmler Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü internet sitesinde yer alırken, tanıtım CD'leri ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilmekte.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir