Siyasiler bayramlaştı

AK Parti, CHP, MHP, BBP, DSP, DP, Saadet Partisi ve BDP heyetleri, bayramlaşmak için bir araya geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  Siyasi partiler arasında bayramlaşma trafiği başladı.

Siyasi partilerdeki geleneksel bayramlaşmalar çerçevesinde AK Parti'yi, MHP, DSP, CHP, DP ve BBP heyetleri ziyaret etti.

Kurban Bayramı dolayısıyla MHP heyeti, AK Parti Genel Merkezi'ne bayram ziyaretinde bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Antalya Milletvekili Mehmet Günal ve MYK Üyesi Özgür Bayraktar'dan oluşan heyeti, AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, Kütahya Milletvekili Soner Aksoy ve AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Meral Kirişçioğlu ağırladı.  

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Kirişçioğlu ise bu yıl iç turizmin olağanüstü büyük rakamlara ulaştığını belirterek, sirkülasyonun fazla olmasından dolayı trafik kazalarının yaşandığına işaret etti. Trafik kazalarının her geçen yıl azaldığını dile getiren Kirişçioğlu, buna karşın dikkatsizlikler nedeniyle bu acıların hala yaşandığını söyledi.

Görüşmede siyasi konularda da değerlendirmeler yapıldı.

AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga da demokrasinin, farklı görüşlerin yer aldığı bir rejim olduğuna işaret ederek, "Aynı zamanda şunu da başarmamız gerekiyor: Bu farklı görüşlerin barış içinde, kavga olmadan bir arada yaşayabilmesini başarmamız gerekiyor" diye konuştu

DSP heyetinin ziyareti

DSP heyeti adına AK Parti'yi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Vural başkanlığındaki heyet ziyaret etti. Vural, ziyaretin başında kameraman ve foto muhabirlerinin heyetlerin oturma planıyla ilgili talepleri üzerine, 20 yıl boyunca kameramanlık yaptığını anımsatarak, "Kameraman ve foto muhabiri arkadaşlarımı en iyi ben anlarım" dedi.

Tüm yurttaşların ve İslam aleminin bayramını kutlayan Vural, hükümetin kamu borçlarına ilişkin yapılandırmayla ilgili düzenlemesini DSP olarak olumlu bulduklarını söyledi. Vural, ancak DSP'nin hükümet ortağı olduğu dönemde, yürürlükteki SSK ve Bağ-Kur emeklileriyle ilgili "maaş denkleştirmesi" yönetmeliğini anımsattı ve bu yönetmeliğin halen yürürlükte olmasına rağmen işletilmediğini savundu. Hükümetin bu yönetmeliği dikkate alması gerektiğine işaret eden Vural, bu denkleştirmenin yapılmaması nedeniyle kendi hesaplarına göre devletin emeklilere faizler hariç 6 bin lira borçlu olduğunu öne sürdü.

CHP heyeti AK Parti'yi ziyaret etti

CHP Genel Başkan yardımcıları İsa Gök ve İzzet Çetin ile Parti Meclisi Üyesi Nuran Yıldız'dan oluşan CHP heyeti, AK Parti Genel Merkezi'ne bayram ziyaretinde bulundu.

Ziyarette, AK Parti'nin gerçekleştirdiği demokratik reformlar da konuşuldu.

CHP'li Gök herkesin konuşabilmesi ve özgürce fikrini açıklayabilmesi gerektiğini belirterek, "Ama onun yanında cezaevinde kalan basın mensuplarını nasıl açıklayacağız. Öldürülen, faili meçhul kalan basın mensuplarını nasıl açıklayacağız. Demokrasiyi içselleştirmek çok önemli. Görünürde değil, ailede, çalışma hayatında, üniversitede demokrasi, her şeyde demokrasi. Onu içselleştirmek siyasilerin en büyük görevi" diye konuştu.

Gök, Türkiye'nin daha demokratik bir ülke olması için parti içinde yeni Anayasa çalışması başlattıklarına işaret ederek, "(Ama Yasa) değil, Anayasa hazırlıklarına başladık" dedi.

AK Parti'yi CHP heyetinin ziyaretinin ardından DP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Ünal ile BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç başkanlığındaki heyetler ziyaret etti.

HAS Parti ziyaretini iptal etti

Siyasi partilerde bayramlaşma programı çerçevesinde AK Parti'yi son olarak Saadet Partisi ve BDP heyetleri ziyaret etti.

Siirt Milletvekili Osman Özçelik ile MYK üyeleri Yüksel Mutlu ve Ayhan Bilgen'den oluşan BDP heyeti, AK Parti'ye bayram ziyaretinde bulundu.

İktidar partisi olarak AK Parti'nin "doğru yaptığı işlere her zaman destek verdiklerini" ifade eden Özçelik, kendilerini ana muhalefet partisi olarak gördüklerini ve bir muhalefet partisi olarak yanlış ve eksik gördükleri konuları demokratik muhalefet yoluyla eleştirdiklerini söyledi.

"Muhalefetsiz demokrasinin olmayacağını" belirten Özçelik, "muhalefetin büyüğü, küçüğü" diye bakmamak gerektiğini söyledi.

AK Parti'yi ayrıca Saadet Partisi heyeti ziyaret ederken, HAS Parti'nin 13.00'de yapacağı ifade edilen ziyaretinin iptal edildiği bildirildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir