Siz misiniz demokrasiden bahseden

MHP Genel Başkanı Bahçeli, 'İmamın Ordusu' kitabının toplatılmasını kastederek Ak Parti'nin demokrasi anlayışını eleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AFYONKARAHİSAR - Milliyetçi Hareket Partisi, (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Esasen özgürlük diyerek çok sesliği bastıran, yayınlanmamış kitapları toplatarak otoriter hevesleri azdıran, bir türlü karara varılamayan ve yıllarca süren davalarla herkesi zan ve töhmet altında bırakan bir siyasi zihniyetin demokrasiden bahsetmesi trajik komik bir durumdur" dedi.

Bahçeli, Afyonkarahisar İkbal Termal Otel'de partisinin İl Başkanlığınca düzenlenen iş adamları ve partililerin katıldığı akşam yemeğinde yaptığı konuşmada, yaralı demokrasi algısının, millet egemenliğini ve tercihini zayıflatmak için her tezgahı reva gördüğünü ve her kılığa girdiğini kaydetti.

"Demokrasinin ilerisine gönderme yaparak kendi ilkelliklerini ve tükenmişliklerini örtmeye çalışanlar her şeyin şimdiden belli olduğunu hayasızca iddia etmektedirler" diyen Bahçeli, şöyle konuştu:

"Öyle bir hava estirilmek istenmektedir ki sanki Milletvekili Genel Seçimi yapılmış ve bitmiş, neticesi de ortaya çıkmıştır. AKP lehine erken zafer ilanı yapanlar bunu kast etmekte ve böyle bir tavır almaktadırlar. Yaralı demokrasi algısı, millet egemenliğini ve tercihini zayıflatmak için her tezgahı reva görmekte ve her kılığa girmektedir.

Demokrasinin ilerisine gönderme yaparak kendi ilkelliklerini ve tükenmişliklerini örtmeye çalışanlar her şeyin şimdiden belli olduğunu hayasızca iddia etmektedirler. O zaman bu zihniyete göre seçime, siyasi partilere ve demokratik kurumlara yer ve ihtiyaç yoktur. Nasıl olsa önümüzdeki seçimin galibi ortadadır ve Türkiye'nin tekrar tek parti dönemine gerilemesinde bir sakınca yoktur. Sultan da vardır, hanedanı da iş başındadır.

Traji komik durum

Esasen özgürlük diyerek çok sesliği bastıran, yayınlanmamış kitapları toplatarak otoriter hevesleri azdıran, bir türlü karara varılamayan ve yıllarca süren davalarla herkesi zan ve töhmet altında bırakan bir siyasi zihniyetin demokrasiden bahsetmesi trajik komik bir durumdur. Bu zihniyetin, bitmekte olan ömrünü birkaç ay daha uzatabilmek için her türlü rezaleti ve tertibi göze alabilecek ahlaki zafiyete düşmüş olduğu tartışma götürmez bir gerçektir."

"Kendilerini vazgeçilmez görüp asıl işlerini bir kenara bırakarak, sırça köşklerinde ülke coğrafyasında oluşabilecek her şartta yaşayabileceklerinin pazarlığını ve mesajını yaptırdıkları anayasa çalışmalarıyla verenler elbette Türk milletinin hasletlerini fazlaca yüreklerinde taşımayanlardır" diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun için Anadolu'daki Türk girişimci ruhu vatanına sahip çıkacak ve uzanan kirli elleri mutlaka engelleyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz hazırız. Ve hepinize ses veriyoruz. İktidar olmak istiyoruz ve başaracağımızdan asla şüphe duymuyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir