Sizin ipinizi gevşetmeden tuvalete bile gidemezsiniz

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında Şırnak olayının ardından BDP'nin tavrını ve yorumlarını eleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ın Uludere ilçesinde 35 kişinin yaşamını yitirmesiyle ilgili olarak, "Bazı densizler çıkıyor bu olay üzerinden, 'Bu ülke bölünmüştür' diyor. Sen kimsin, kimi temsil ediyorsun, kimin adına konuşuyorsun? Siz silahlı efendileriniz ipinizi gevşetmediği sürece tuvalete bile gidemezsiniz" dedi.
Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, Irak sınırında meydana gelen olaya değindi. Bölgeye yapılan bir hava operasyonunun sonunda sonradan kaçakçı oldukları anlaşılan 35 vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatan Erdoğan, ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve millete sabır ve başsağlığı diledi.
Genelkurmay konunun takipçisi
"Bu acı hadisede en küçük bir detaya kadar adli ve idari inceleme yapılıyor, yapılacak" diyen Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığının olaydan hemen sonra idari ve adli incelemeyi başlattığın açıkladığını, kendisinin de konuyla ilgili olarak dün bir araya geldiği Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile konuyu enine boyuna değerlendirdiğini söyledi.
Erdoğan, "Konunun takipçisi olduklarını Genelkurmay Başkanımdan tekrar duydum, dinledim. Bu yapılan çalışmalar, gösterdikleri hassasiyet sebebiyle gerek Genelkurmay Başkanıma, gerek bölgede hizmet veren komuta kademesinin hepsine, bu konudaki hassasiyetleri sebebiyle de şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Medyaya rağmen teşekkür ediyorum. Çünkü bazı gerçekleri görüyor, biliyorum" dedi.
Cenazeleri bile etnik kökenleriyle tasnif edenler insanlıktan nasibini alamayanlardır
Şırnak'ın Uludere ilçesinde meydana gelen elim hadisenin ardından cenazeler üzerinden derhal istismar, fitne faaliyetlerine başlayanları da gördüklerini ifade eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
"Kim ki 'Uludere'de 35 Kürt öldürüldü' diyerek meseleyi etnik zemine taşıyorsa, o her türlü milli, manevi, insani ve vicdanı değeri ayaklarının altına almış ve çiğnemiş demektir. Biz olaya böyle bakmıyoruz. Biz 'Uludere'de 35 insan hayatını kaybetmiştir, biz böyle bakıyoruz. 35 can yitirilmiştir, 35 vatandaşımız, kardeşlerimiz kaybedilmiştir' diye bakıyoruz. Ama onlar, maalesef etnik zemini kurcalamak suretiyle ülkemizi hep bölmenin, parçalamanın gayreti içinde oldukları için burada da o istismarı ortaya koyuyorlar.
Cenazeleri bile etnik kökenleriyle tasnif edenler insanlıktan nasibini alamayanlardır. Siyasi zihniyeti nedir bilemem. Ancak, mesela orada ölenlerden bir tanesinin ablası da benim kadın kollarımda çalışan, orada başkanlık yapan bir bayan. Bu da var, ama bizden bunun istismarını duydunuz mu? Biz böyle bir şey yapamayız. Bunların kalpleri kararmış, bunlar vicdanlarını yitirmişler. Irkçılık ve faşizm küstahça böbürlenen, kibirlenen iblisin yani şeytanın açtığı bir yoldur. Cenazeleri bile Kürt Türk diye ayıranlar, işte iblisin yolunda, şeytanın izinde yürüyenlerdir.
O tabutların üzerine parti bayraklarını asmak ikiyüzlülüktür
İşte, İstanbul'da bu acı hadiseyle ilgili olarak yaptıkları basın toplantısının görüntülerini izlediniz değil mi? Güya acı içindeler ama kameraların önünde kahkahalar atmaktan çekinmeyecek kadar insafsızlar, vicdansızlar. Bunların koruculara nasıl baktıklarını biz çok iyi biliyoruz. O korucu kardeşlerimizi nasıl hedef yaptıklarını, tehdit ettiklerini, terör örgütüne nasıl hedef gösterdiklerini biz çok iyi biliyoruz. O cenazelerin, o tabutların üzerine parti bayraklarını asmak ikiyüzlülük, fırsatçılık değil de nedir? Cenazede, teröristbaşının resmini taşıyanlar neye hizmet etmek istiyorlar? Sonra birileri çıkıyor, bazı densizler çıkıyor, bu olay üzerinden, 'Bu ülke bölünmüştür' diyor. Ya sen kimsin, kimi temsil ediyorsun, kimin adına konuşuyorsun? Siz silahlı efendileriniz ipinizi gevşetmediği sürece tuvalete bile gidemezsiniz. Neyi, kimi bölüyorsunuz? Bugüne kadar masum insanların, sivillerin, görevini yapan vatan evlatlarının terörist eylemler sonucu hayatını yitirmesine hangi tepkiyi verdiniz? Terör olayları sebebiyle mağduriyet yaşayan, terör örgütünün canlı kalkan yapması sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımız için hangi tepkiyi gösterdiniz?"
Öte yandan Başbakan, molotofkokteylini silah sayan yasa tasarısını Meclise getireceklerini açıkladı. 
Öğrencilere müjde
"Lisans, lisans üstü olmak üzere öğrenci kardeşlerimize bir müjdemizi aktarmak istiyorum" diyen Erdoğan, burs ve kredilerdeki artışı açıkladı.
Erdoğan, şöyle devam etti:
"2012'de öğrencilerimize ödenen burs ve kredi miktarlarını artırıyor, aylık kredi ve burs miktarını 1 Ocak 2012 itibariyle 260 liraya çıkartıyoruz. 2002'ye göre kredi ve burs miktarlarında artış oranı yüzde 478. Öğrencilerimize her ay ödenen beslenme yardımı, aylık 150 liraydı onu da 180 liraya yükselttik. Master öğrencilerine 480 lira veriyorduk 1 Ocak'tan itibaren 520 liraya çıkarıyoruz burs ve kredi olarak. Doktora öğrencileri 720 lira alıyordu, onu da 780 liraya çıkarıyoruz. Bu artışların öğrencilere hayırlı olmasını diliyorum.
Bu konularda ilginizi çekebilir