Şizofreni hastalarına Kur'an-ı Kerim'le terapi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ANKARA  - Yenimahalle Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde, Kur'an-ı Kerim dersi alan şizofreni hastaları, kendilerini hem daha iyi hissediyor hem de huzur buluyor.
 
1-252.jpg
 
[PAGE]
 
2-242.jpg
Merkezin psikiyatri uzmanı Fatma Kuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şizofreni hastalarına yaklaşık 1 yıldır Kur'an-ı Kerim dersi verildiğini belirtti. Hastalara "Kur'an-ı Kerim dersi almak ister misiniz?" diye sorduklarını talep üzerine de derslere başladıklarını anlatan Kuş, "İmamımızla konuşup ders vermesini istedik. Bugüne kadar 6 kişiye ders verildi. Dersler hastaları manevi anlamda çok rahatlattı" dedi.
 
[PAGE]
 
3-215.jpg
 
Bu hastaların ruhsal bozuklukları nedeniyle hiçbir toplumsal faaliyette bulunmadıklarını ifade eden Kuş, amaçlarının bu hastaları topluma kazandırmak olduğunu kaydetti.
 
[PAGE]
 
12-007.jpg
Hastalara resim, müzik, el sanatları gibi birçok kurs verdiklerini dile getiren Kuş, bu kursların hastaların iletişimlerini güçlendirdiğini ve öz güven kazandırdığını söyledi.
 
[PAGE]
 
5-118.jpg
"Derslere katılım iyi, öğrenmekte istekliler"
Hastane imamı Atalay Güneş de bir senedir eğitim verdikleri kursiyerlerin ilgilesinin oldukça yoğun olduğunu ifade etti. Eğitime Kur'an alfabesinden başladıklarını ve en çok da bayanlardan istek gördüklerini belirten Güneş, "Derslere katılım iyi, öğrenmekte istekliler. Sürekli katılım gösterenler daha çabuk ilerleme kaydetti" diye konuştu.
 
[PAGE]
 
13-002.jpg
 
Resim öğretmeni Fatma Akyönlü ise üniversite mezunu olan veya eğitimini yarıda bırakan hastaların resimde çok başarılı olduğunu söyledi. Hastaların saatlerce resim yaptığını dile getiren Akyönlü, sergi açacak kadar resim biriktiğini kaydetti.
 
[PAGE]
 
Müzik, ritm, gitar, bağlama dersi verdiklerini anlatan müzik öğretmeni Sacit Çıtak ise bu sayede müziğe becerisi olanların kendilerini keşfetme fırsatı bulduklarını söyledi.
 
14-002.jpg
 
[PAGE]
 
"Kendimi iyi hissediyorum ve huzur buluyorum"
Yaklaşık 9 aydır tedavi gören şizofreni hastası Güler Yılmaz (41), Kur'an okumanın kendisini rahatlattığını belirterek, "İlaçlar rahatlatıyor ancak dersler de bize çok iyi geliyor. Kendimi iyi hissediyorum ve huzur buluyorum. Benimle aynı rahatsızlıkta olanlara tavsiye ediyorum mutlaka yararını görürler. Kur'an hem ölüler hem de bizim için şifadır" ifadesini kullandı.
 
9-030.jpg
 
[PAGE]
 
8-046.jpg
 
Resim yapmayı ilerletmek için kursa katıldığını ifade eden Tarkan Koç (41) ise "Resim yapmayı çok seviyorum. Resim yaptığım zaman sanki bulutların üzerinde uçuyorum gibi hissediyorum. Benim en büyük hayalim resim yapmaktı" diye konuştu.