SKY Airlines, uçak sayısını 16'ya çıkardı

Şirket'in 16. uçağı Boeing 737-800NG (kıvrık kanat) filoya katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - SKY Airlines'ın 16. uçağı Boeing 737-800NG (kıvrık kanat) filoya katıldı.

SKY Airlines'tan yapılan açıklamada, şirketin 15 uçaklık filosu ile sürdürdüğü operasyonlarına yeni bir uçak daha ekleyerek filosundaki uçak sayısını 16 ya yükselttiği belirtildi. Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Son bir yıl içerisinde Türk semalarında ilk defa havalandırdığı iki yeni nesil Boeing 737-900ER ve kapsamlarını genişlettiği kalite güvence belgeleri ile kararlı yükselişini gösteren SKY Airlines, filosuna eklediği Boeing 737-800NG (kıvrık kanat) ile bu kararlılığını sürdürüyor. SKY Airlines Mayıs 2009- 2010 döneminde yüzde 70 artış göstererek 400 bin yolcu taşıdı. Böylelikle Antalya'da en çok yolcu taşıyan havayolu oldu ve birinci sıraya oturdu."

Kayı Grup Üst Düzey Yetkilisi ve SKY Havayolları Genel Müdürü Tahir Görgülü, filoya eklenen yeni uçağı karşılarken yaptığı açıklamada, "Ülkemizde birçok alanın can damarı olmasının yanı sıra özellikle Türk turizm sektörü için konumu ve önemi tartışılmaz noktada olan hava ulaşımı adına SKY Airlines, artan pazar gücü ve yetişmiş insan kaynakları ile kararlı ivmesini sürdürüyor" dedi.

Filoya Boeing 737-800NG nin de katılmasıyla koltuk sayısının artmasının yanı sıra Türk Bayrağı ve Türk markası taşıyan yeni bir uçağın daha dünya semalarında uçacağını ifade eden Görgülü, önceki uçaklarına Side, Alanya, Kemer gibi isimler verdiklerini hatırlattı.

Görgülü, "TC-SKR tescil kodlu ve 189 koltuklu yeni uçağımızın adını 'Bodrum' olarak belirledik. Kuyruk rengimiz ise kırmızı- beyazdır. Filomuzun bu yeni üyesi ağırlıklı olarak Almanya, Hollanda, Polonya, Belçika, İskandinav bölgesi, Portekiz, İngiltere ve Kazakistan uçuşlarında kullanılacak" dedi.

Önümüzdeki günlerde SKY Airlines filosuna bir B737-800 wingletli uçak daha katılacağını kaydeden Görgülü, SKY Airlines'ın çalışmalarına 17 uçakla devam edeceğini bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir