Sokak düğünlerinin yasaklanmasına protesto

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KIRIKKALE - Kırıkkale Müzisyenleri Koruma Yaşatma Yardımlaşma ve Geliştirme Derneği (Müya-Der) üyeleri, 11 mahallede sokak düğünlerinin yasaklanmasını davul eşliğinde oynayarak ve bazı enstrümanları kırarak protesto etti.
 
Dernek Başkanı Adnan Saçal, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen eylemde yaptığı açıklamada, Kırıkkale Valiliği İl Çevre Kurulu'nun, 11 mahallede sokak düğünlerini yasaklamasının kendilerini derinden üzdüğünü söyledi.
 
Haksız bir karar alındığını savunan Saçal, şöyle konuştu:
"Düğünlerin tekrar esnek hale getirilmesini yetkililerden bekliyoruz. Çünkü binin üzerinde müzisyen ve buna bağlı olarak geçimini sadece bu sektörden sağlayan esnaf kardeşlerimiz de mağdur edilmiştir. Mahalle düğünlerimiz, bizim örf, adet, gelenek ve kültürlerimizi yaşattığımız günlerdir. Yüz yıllardır bizler bu kültürlerle büyüdük. Cuma günü dua ile bayrak kaldırılan, pazar günü gelin getirmekle mutlu son bulan bir kültürdür. Bunu gelecek nesillere güzel bir şekilde bırakmak arzumuz ve hedefimizdir."
Konuşmanın ardından, müzisyenlerden bazıları çalgılarını kırarak, bazıları da davul eşliğinde oynayarak yasağı protesto etti.