”Solu muhalefete mahkum sananlar yanıldıklarını görecekler”

Sezer, AKP'nin, "mağdur, mazlum rolü oynayarak" iktidar olduğunu belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İZMİR - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "Kısır gelişmelerden medet umanlar, hayalleri sınırlı olanlar ve solu hep muhalefete mahkummuş sananlar, önümüzdeki dönemde yanıldıklarını görecekler" dedi. 

Sezer, partisinin İzmir il teşkilatında düzenlediği toplantıda, DSP iktidarı döneminde Türkiye'de ciddi terör olaylarından söz edilmediğini, bu durumun, merhum Başbakan Bülent Ecevit'in başarısından kaynaklandığını ifade etti. 

AK Parti'nin, "mağdur, mazlum rolü oynayarak" iktidar olduğunu belirten Sezer, şöyle konuştu: 

"Ama Anayasa Mahkemesi, 10'a karşı 1 oyla AK Parti'yi laikliğe karşı fiillerin odağı olma suçuyla mahkum etti. Kapatılmaması yönünde de karar çıktı. Bir taraftan mahkum oldular ama diğer taraftan mağdur, mazlum rolü oynayamayacak şekilde kapatılmamış oldular. Artık mağdur, mazlum rolü oynayanların değil, vizyonu olanların, projesi olanların yüreği olanların devri Türkiye'de başlayacak." 

Sezer, AK Parti iktidarının üretmeden büyüme modeline yönelik bir ekonomik politika uyguladığını savunarak ithalata dayalı büyüme modelinin, geleceğe dönük küçülme anlamına geldiğini savundu. 

Türkiye'nin 500 milyar dolar civarında borcu bulunduğunu ileri süren Sezer, 2008 yılı sonunda cari açığın 59 milyar doları bulacağını söyledi. Sezer, "IMF Baş Ekonomisti, cari açığı çok yüksek olan ülkelerin kendi kararlarını veremeyeceklerini söyledi. Dünyada cari açığı en yüksek ülkeyiz. Cari açık çok can yakmaya devam edecek. Hepimiz de borçluyuz. Geleceğimiz ipotek altında" şeklinde konuştu. 

Türkiye'de yolsuzluk ekonomisinin öne çıktığını, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli hakkında iddialar bulunduğunu ifade eden Sezer, "Bunlar, buz dağının görünen yüzü bile değil. AK Parti'ye yakın olan herkes çok iyi noktaya geldi. Bir elleri yağda, bir elleri balda. Her zaman söylüyorum, Allah daha çok versin de helalinden versin" ifadesini kullandı. 

 

"DSP'yi iktidara taşıyacağız"

DSP Genel Başkanı Sezer, Türkiye'de son yıllarda yaşanan sıkıntıların esas nedeninin, 2002'de TBMM'de DSP grubunun bölünmesiyle AK Parti'nin önünün açılması olduğunu iddia ederek sözlerini şöyle sürdürdü: 

"DSP, Türkiye'nin birliğinin, bütünlüğünün, huzur ve barışının, dünyada onurlu duruşunun güvencesidir. Türkiye'nin her yerinden DSP'ye yoğun katılım yaşanıyor. Her bölgede katılımlara yetişmekte güçlük çekiyoruz. Bizi bugün görmezden gelenler, bilsinler ki yarın görmezden gelemeyecekler. Bizim inancımız, yüreğimiz var. Önümüzdeki dönemlerde daha çok çalışarak hızlı bir büyümeyi Türkiye'de herkese göstereceğimize güveniyorum. Kısır gelişmelerden medet umanlar, hayalleri sınırlı olanlar ve solu hep muhalefete mahkummuş sananlar, önümüzdeki dönemde yanıldıklarını görecekler. Solu, sonsuza kadar muhalefete mahkum etmeye kimsenin hakkı yok. Sol 1950'lerden bu yana sadece DSP ile iktidar olmuştur." 

Sezer, konuşmasının ardından, parti içi eğitimlere katılan DSP'lilere sertifikalarını verdi. 

(ZEY-BAH-KAK-MOC) 22.08.2008 18:49:14