Soma Madencilik'in malvarlığına tedbir istemi

Soma ilçesindeki maden faciasında yaşamını yitiren işçilerden Mustafa Kocabaş’ın ailesi, Soma Kömürleri A.Ş’nin tüm malvarlıklarına el konulması talebiyle maddi ve manevi tazminat davası açtı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANİSA  - Soma ilçesindeki maden faciasında yaşamını yitiren işçilerden Mustafa Kocabaş’ın ailesi, Soma Kömürleri A.Ş’nin tüm mal varlıklarına el konulması talebiyle maddi ve manevi tazminat davası açtı. 

Kocabaş ailesinin avukatı Hakan Kahraman, faciada ölen işçilerden Mustafa Kocabaş’ın ağabeyi Musa Kocabaş ile Soma Adliyesi’ne gelerek, Kocabaş’ın anne ve babası adına şirket aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açılması için 1. Asliye Hukuk Mahkemesine başvurdu.

Ankara Barosu avukatlarından Kahraman, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, “şehit maden işçisi” Mustafa Kocabaş’ın anne ve babası adına çalıştığı şirket aleyhine tazminat davası açtıklarını belirtti.

Dava dilekçelerinde mahkemeden ayrıca Soma Kömürleri A.Ş’nin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumunda (TKİ) bulunan hak edişleri ile bankalardaki hesaplarına, teminatlarına ve tüm gayrimenkul ve menkullerine tedbir konulmasını talep ettiklerini dile getiren Kahraman, şunları söyledi:

“Büyük bir olay, 300’den fazla kişinin vefat olayı, bunların geride kalanlarına tazminat bağlanması durumu var dolayısıyla şirket mal kaçırma eylemlerinde bulunabilir, şirketin içini boşaltabilir. Bunun sonucunda yaklaşık 2 yıl sonra davalar bittiğinde tahsilat sıkıntısı olabilir. Bu nedenle mahkemelerin tedbiren mal varlığına el konulması kararı vermesi gerekir.”

Kahraman, gazetecilerin sorusu üzerine ayrıca yürütülmekte olan ceza davası soruşturmasına da müdahillik başvurusunda bulunduklarını sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir