Soma'da ödemeler 18 Temmuz'a kadar yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Soma'daki madende çalışanlara ve faciada vefat edenlerin hak sahiplerine yapılacak ödemelerin 18 Temmuz Cuma gününe kadar yapılacağını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Soma'daki madende çalışanlara ve vefat edenlerin hak sahiplerine yapılacak ödemenin 18 Temmuz Cuma gününe kadar yapılacağını bildirdi. 

Bakan Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Soma'da kazanın meydana geldiği madende kaza günü itibarıyla çalışanlara ve vefat edenlerin hak sahiplerine yardım yapılacağını belirtti. 

İşsizlik sigortası fonundan 6 ay boyunca net ücretleri kadar yardım yapılacağını vurgulayan Çelik, "Soma'daki madende çalışanlara ve vefat edenlerin hak sahiplerine ödemeler, 18 Temmuz Cuma gününe kadar yapılacak" ifadesini kullandı.  

Bakan Çelik ayrıca Soma'da müfettişler tarafından kapatılan Eynez, Atabacası ve Işıklar maden ocaklarında çalışanların 3 ay içerisinde işveren tarafından ödenmeyen maaşlarının daha sonra işverenden tahsil edilmek üzere İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacağı bilgisini de verdi.