Son 30 yılın en aptal işi

BDP Genel Başkanı Demirtaş, KCK operasyonlarının "son 30 yılın en aptal işi" şeklinde değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, KCK operasyonlarıyla ilgili "30 yılın en başarılı operasyonu yaptık" denildiğini aktararak, "Samimiyetimle söylüyorum; son 30 yılın en aptalca işini yapıyorsunuz. Sizden öncekiler daha zeki, daha akıllıydı. Siz en aptalca yöntemi seçiyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Demirtaş, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, okullarda anlatılan tarihin önemli bir kısmının gerçek dışı olduğunu, "resmi tarih anlayışının yetiştirdiği nesillerin bugün ülkeyi yönettiğini" savundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dersim özrü" ile başlayan tartışmanın, "çok geç kalmış bir tartışma" olduğunu ifade eden Demirtaş, "Başbakan'ın açıklamalarını küçümsemiyoruz, hiçleştirmiyoruz. Bu özür, bir Başbakan'ın ağzından çıkmış olması vesilesiyle elbette ki önemlidir" dedi.

Parlamentonun, "meselenin Başbakan'ın niyetinden bağımsız şekilde tartışılabilmesi, doğru rotaya oturtulabilmesi için geçmişle, tarihle yüzleşmek, hakikatleri araştırmak gibi bir görevle karşı karşıya" olduğunu ifade eden Demirtaş, şunları söyledi:

"Madem ki Başbakan Dersim'de bir katliam yaşandığını kabul ediyor, o halde parlamento üzerine düşen görevi yapmalıdır. Çünkü özür meselesi hükümetlerin işi değildir. Özür dilemesi gereken devletin siyasi iradesidir. Özellikle parlamento kararıyla hakikatleri araştırma komisyonunun kurulması ve bütün gerçeklerin ortaya çıkarılmasıyla birlikte, sayın Başbakan'ın ağzından Meclis kürsüsünden özür dilenmesi gerekir. Bizce Türkiye'de doğru olan ritüel budur.

"Başbakan KCK operasyonları için özür dilemeli"

"Dersim ile ilgili özür dileyen Başbakan'ın, çıkıp KCK operasyonları nedeniyle de özür dilemesi gerekir. Çünkü ikisi de aynı şey" diyen Demirtaş, "Her gün neredeyse KCK adı altında tutuklamalar yapılıyor. Ya biz de içeri gireceğiz ya onlar da dışarı çıkacaklar, başka yol yok" dedi.

KCK operasyonlarıyla ilgili "30 yılın en başarılı operasyonu yaptık" denildiğini aktaran Demirtaş, "Samimiyetimle söylüyorum; son 30 yılın en aptalca işini yapıyorsunuz. Sizden öncekiler daha zeki, daha akıllıydı. Siz en aptalca yöntemi seçiyorsunuz. Siz KCK'yi tutukladığınızı sanıyorsunuz ama dışarıda milyonlarca KCK'li yarattınız" ifadelerini kullandı.

Bedelli ilgili tasarı

Bedelli askerlikle ilgili tasarıda yaşın 25, bedelin 5 bin TL'ye indirilmesi ve yoksullardan hiç bedel alınmaması için önerge vereceklerini söyleyen Demirtaş, bedelli askerlik ve TBMM Teşkilatıyla ilgili tasarıları destekleyeceklerini söyledi.

Demirtaş, 3 Aralık Cumartesi günü de Diyarbakır'da miting yapacaklarını sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir