Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'referandum' mesajı

Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği teklifine değindi. Erdoğan, teklifin Meclis'ten geçmemesi halinde "son sözün milli irade tarafından söyleneceğini" dile getirdi.

AA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'nda konuştu. 

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün NATO'da, Avrupa Konseyinde veya BM çatısı altında beraber olduğumuz bazı ülkeler, Türk adaletinden kaçan haydutların sığınağı haline dönüşmüştür.

"DÖNÜŞLER ARTACAK"

(Suriye'de) Terörden temizleyerek emniyetli hale getirdiğimiz bölgelere şimdiye kadar ülkemizden yaklaşık 550 bin sığınmacı geri dönmüştür.

(Sığınmacıların dönüşü) Rusya, Suriye ve Türkiye olarak bir süredir yürüttüğümüz diplomatik temaslar meyvesini verdikçe bu sayılar daha da artacaktır.

PARİS'TEKİ SALDIRI

(Paris'teki şiddet eylemleri) İyi terörist-kötü terörist ayrımının yanlışlığını gösteren olayların terörle mücadelede yeni bir dönemi başlatmasını umuyorum.

AFGANİSTAN MESAJI

"Afganistan'da son dönemdeki özellikle başörtülü kızların üniversitelerde, okullarda okutulmasını engelleme anlayışını gayriinsani, gayri İslami buluyoruz.

"(Afganistan'da) Kızlar eğitim öğretimini almalıdır. Onlara mani bir şeyi kimse İslam'la bize tanımlamasın, anlatmasın. İslam böyle bir şeyi kabul etmiyor.

"SON SÖZÜ MİLLET SÖYLER"

"(Anayasa değişikliği teklifi) Şayet Meclisimiz üzerine düşeni yerine getirmezse son sözü milli irade söyleyecek, son kararı milletimiz verecektir."

Bu konularda ilginizi çekebilir