Son dakika haberi... AFAD duyurdu: Tokat'ta bir deprem daha meydana geldi (Son depremler)

Son dakika haberi... Tokat'taki 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından kentte artçı depremler olmaya devam ediyor. Kandilli Rasathanesi, Tokat Turhal'da 4.2 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise depremin büyüklüğünü 4.1 olarak duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tokat'ın Sulusaray ilçesi merkezli 5,6 büyüklüğünde deprem sonrası bölgede deprem hareketliliği sürüyor. Kandilli Rasathanesi, Tokat Turhal'da 4.2 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ise depremin büyüklüğünü 4.1 olarak duyurdu. Saat 15:03'te meydana gelen depremin derinliği 12.38 kilometre olarak ölçüldü.

Tokat Valisi'nden açıklama

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, deprem sonrası sahada kontrol çalışmalarını hızlıca başlattıklarını söyledi.

Bütün hemşehrilerine geçmiş olsun dileğinde bulunan Hatipoğlu, "AFAD, jandarma ve emniyet ekiplerimiz sahadalar. Ekiplerimiz, tarama çalışmalarına başladılar. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk bilgisi gelmedi" dedi.

Depremi hisseden bazı vatandaşlar ise bulundukları binayı terk ederek sokakta beklemeye başladı.

Vatandaşlar, Sulusaray ilçesinin ardından ilçelerinde de deprem meydana geldiğini ve korktuklarını ifade etti.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy uyarmıştı

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, geçtiğimiz günlerde Tokat'ta depremi değerlendirmişti. Prof. Ersoy, "Bu Kuzey Anadolu Fayı'nın anakolu üzerinde değil. 6.5'a kadar deprem oluşturabilir ama 7'ye kadar çıkmaz. Bu deprem şöyle kritik. Hissedilmekle kalmaz. Türkiye'deki yapıların hasar sınırları 5.5 başlıyor. Bu nedenle 5.6 önemli" demişti.