Son dakika... Malatya'da 4.5 büyüklüğünde deprem: Çevre illerden de hissedildi (Son depremler)

Son dakika haberi... Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.7 olarak duyurdu. İşte, 3 Nisan 2024 Çarşamba son depremler listesi ile "Az önce deprem mi oldu, nerede ve kaç büyüklüğünde?" sorularının yanıtları...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan son dakika deprem açıklaması geldi. AFAD, Malatya'da 4.5 büyüklüğünde deprem gerçekleştiğini duyurdu.

Merkez üssü Doğanşehir ilçesi olan ve saat 10.48'de meydana gelen depremin derinliği 13.9 kilometre olarak ölçüldü. Deprem Adıyaman, Gaziantep ve Şanlıurfa'dan da hissedildi.

Bakanı Yerlikaya'dan Malatya'daki depreme ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, merkez üssü Malatya'nın Doğanşehir ilçesi olan 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD ve ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha taramalarına başladığını, an itibarıyla olumsuz bir durumun bulunmadığını bildirdi.

Kandilli Rasathanesi: Malatya'daki deprem 4.7 büyüklüğünde

Kandilli Rasathanesi ise depremin büüyklüğünü 4.7 olarak açıkladı. Depremin derinliğini ise 5 kilometre olarak duyurdu.

AFAD şu an için olumsuz bir durum olmadığını ancak saha tarama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Naci Görür'den uyarı

Depremin ardından Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür'den uyarı geldi.

Görür, "Malatya Küçüklü- Doğanşehir’de Doğanşehir-Sürgü faylarının kesim yöresinde 4,7 büyüklükte sığ bir deprem oldu. Doğanşehir-Malatya arasındaki fay zonu stres transferi nedeniyle zaman zaman küçük depremler üretiyor, dikkatli olunmalıdır. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

AFAD, gün içerisinde meydana gelen depremlerin merkez üssü, saati, şiddeti ve derinliği gibi bilgileri anlık olarak paylaşıyor.