Sonbaharda sinema şöleni yaşanacak

Sıcak yaz günlerinin ve festivallerin geride kalmasıyla sinemaseverler için büyük ekranlarda patlamış mısır eşliğinde sinema keyfi günleri de başlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sıcak yaz günlerinin ve festivallerin geride kalmasıyla sinemaseverler için büyük ekranlarda, patlamış mısır eşliğinde sinema keyfi günleri de başlıyor.
Sonbahar boyunca yeni ve farklı yapımlar da izleyiciyle buluşacak, uzun zamandır heyecanla ve merakla beklenen devam filmleri de...

Bu ay farklı seçenekler perdeye yansıyacak

Komedi dram türündeki "Striptiz Kulubü" 5 Ekim'de seyirciyle buluşacak. Erkek striptizcilerin dünyasında geçen alışılmışın dışındaki yapımın yönetmenliğini Steven Soderbergh, başrolünü ise Channing Tatum üstleniyor. Senaryosu Reid Carolin'e ait filmin yurt dışı eleştirmen notu ise yüksek.
Gösterime girdiği yıl sürpriz bir şekilde gişeden mutlu ayrılan 96 Saat (Taken)'in devamı 5 Ekim'de gösterimi yapılacak "Takip: İstanbul"un merkezinde de yine bir kaçırılma olayı var. İlk filmde kaçırılan Kim olarak pasif bir rolde seyircinin karşısına çıkan Maggie Grace de devam filminde olayların tam merkezinde aktif bir rol alırken, Mills'in eşi olarak yine Famke Janssen kadroda bulunuyor.
Rian Johnson'ın yazıp yönettiği bilim kurgu aksiyon filmi "Tetikçilerin" başrollerini Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis ve Emily Blunt paylaşıyor. Yapımcılığını Ram Bergman ve James D. Stern'in paylaştığı yapımın beyaz perdeye geliş tarihi 12 Ekim.
"Paranormal Activity 4" dünyanın dört yanında fırtınalar koparan ve kendisine has hayran kitlesiyle gişesini katlayan serinin dördüncü filminin yönetmenliğini Ariel Schulman ve Henry Joost üstleniyor. Gerilimin dozunun yüksek olduğu filmde Kaite ve Hunter'ın ikinci filmden sonra başladığı yeni hayata gidiyoruz. Olayların şokunu henüz üzerlerinden atamayan ikili yeni bir eve taşınıp temiz bir sayfa açmayı diliyor. Ancak lanetli geçmişleri burada da peşlerini bırakmıyor. Kaite ve Hunter'ı ziyaret eden yeni komşuları da bu evde yaşanan kimi gerçeküstü olaylardan nasiplerini almaya başlıyor. 19 Ekim'de gösterilecek filmin başrollerini Katie Featherston ve Dianna Agron paylaşırken, senaryo Zack Estrin'a ait.
Animasyon komedi türündeki "ParaNorman", 19 Ekim'de beyaz perdeye gelecek. Filmin başrolündeki Norman, ölü insanların ruhlarını görebilen, onlarla konuşup iletişime geçebilen 10 yaşlarında, sevimli bir çocuktur. Bir gün yaşadığı kasabayı zombiler basar ve çok korkmuş olan kasaba halkının ondan başka yardım isteyecek kimsesi yoktur. Üstelik bu her zamanki gibi başa çıkabileceği bir durum değildir. Kasabanın üzerine yüzyıllardır süren bir lanet musallat olmuştur ve Norman'ın bu meseleyi çözmesi için sadece zombilerle değil hayaletler, cadılar ve laftan anlamayan yetişkin insanlarla da uğraşması gerekecektir. Tim Burton'ın çok sevdiği stop-motion tekniğiyle ve üç boyutlu çekilen ikinci animasyon film olma özelliğindeki ParaNorman'ın yönetmenliğini Sam Fell ve Chris Butler üstlenirken orijinal senaryo yine Chris Butler'a ait.
26 Ekim'de vizyona girecek bilim kurgu gerilim filmi "Bulut Atlası", Matrix filmiyle adlarını duyuran Wachowski kardeşlerin Koş Lola Koş filmiyle adını duyuran yönetmen Tom Tykwer ile ortak yapım olarak yönettikleri ve David Mitchell'ın romanından uyarlanan Bulut Atlası, güçlü kadrosuyla da dikkat çekici bir yapım. Film, zamanlar üstü bir hikayeye sahip. Geçmişten bugüne ve hatta geleceğe farklı hayatların her şeyi nasıl da etkilediğine odaklanan filmde oyuncular birden çok karaktere can verecek. Filmde Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant, Hugo Weaving, Susan Sarandon gibi isimler yer alıyor.
Dram aksiyon filmi "Kanunusuzlar" 26 Ekim'de izleyicinin karşısına çıkacak. Yönetmenliğini en son The Road filmine imza atan John Hillcoat'un üstlendiği film Tom Hardy, Guy Pearce, Gary Oldman, Shia LaBeouf, Jessica Chastain ve Mia Wasikowska gibi yıldızlardan oluşan bir kadroya sahip.

Alacakaranlık Efsanesi'nin yeni serisi geliyor

Casusluk filmi "Skyfall" 2 Kasım'da sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Serinin 23. filmi olan yapımda 2000'li yılların son Bond'u olarak Daniel Craig'i izlerken ünlü aktöre M rolünde seyircinin alıştığı üzere Judi Dench, Silva rölünde Javier Bardem, hükümet görevlisi Mallory olarak Ralph Fiennes, dikkat çekici Bond kadınları olarak ise ajan Eve rolünde Naomie Harris ve Severine rolünde Berenice Marlohe eşlik ediyor.
Animasyon filmi "Oyunbozan Ralph" ve gerilim türündeki "Medyum" 9 Kasım'da vizyona girecek filmlerden. "Medyum"da, Robert De Niro, Elizabeth Olsen ve Sigourney Weaver'ın başrolleri paylaşıyor. Bir psikolog ve asistanı metafizik üzerine çalışmaları anlatılıyor.
Takipçileri tarafından merakla beklenen serinin yeni filmi "Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 2" 16 Kasım'da sevenleriyle buluşacak. Bella ve Edward'ın kızı Renesmee'nin doğumundan sonra Cullen'ler diğer vampir klanlarını da bir araya getirmek için harekete geçer. Zira Renesmee'yi en küçük bir iddia ve yalan ithamlardan korumaları gerekir. Bir efsanenin daha sonu geliyor. 2008 yılında başlayan aşk ve tutku hikayesi üçüncü bölümün son filmiyle nihayete eriyor. Stephenie Meyer'ın milyonlarca satan Alacakaranlık roman serisinden Melissa Rosenberg tarafından senaryolaştırılan efsanenin son filmi 2012'nin en çok beklenen yapımları arasında yer alıyor.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir